Láncfűrésszel a biztonságos vízszolgáltatásért

2014. július 11., péntek 07:00

bozotirtas1-1405021184.jpgPécs, 2014. július 11. - Bozótot irtanak a Tettye Forrásház Zrt. munkatársai Pécs-Nyugaton. A társaság szakemberei a villanyvezetékek alatti sűrű aljnövényzetnek vágtak neki, mivel - bár nem köztudott és az ágazatban nem is általános - a pécsi szolgáltató az ivóvíz- és szennyvízhálózat mellett középfeszültségű villamos hálózatot is üzemeltet.

Összesen 80 ezer méternyi városi tulajdonban lévő villamos hálózatnak viselik gondját, amely a víztermelő kutakat, szivattyúkat, főbb gépházakat és a társaság központi telephelyét látja el energiával. A Tettye szakemberei gondoskodnak a légvezetéki hálózat működtetéséről és karbantartásáról is, hogy Pécsett és a környező településeken mindig zavartalanul rendelkezésre álljon az ivóvíz. A tervek szerint ebbe a hálózatba is jut abból a zöld áramból, amit a működését hamarosan megkezdő biogázüzem termel majd a helyi szennyvíziszapból és más szerves hulladékból.

hirdetés

 

bozotirtas2-1405021321.jpg

 

A hálózat alatti zöldterületet rendszeresen gondozzák, hogy a felnyúló növényzet vagy a mostanihoz hasonló viharokban gyakori fakidőlések ne okozhassanak problémát. A néhány évente szükséges nyomvonaltisztításhoz ezen a héten fogtak hozzá Pécs nyugati részén, ahol a Tettye Forrásház erőgépe és képesített szakemberei ritkítják a zöldterületen haladó - a munkálat idejére feszültségmentesített - vezetékek környékét, előreláthatóan az év végéig.

 

Forrás és fotók: TETTYE FORRÁSHÁZ

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2014. március 11. - Feljelentést tett a rendőrségen a Mecsekerdő Zrt., miután kirándulók leselejtezett pénztárgépeket találtak egy Pécshez közeli erdőben - tájékoztatott a társaság kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére.

ddc1-400-1431248093.jpgBeremend, 2015. május 11. - Horvátországból érkezett az az 54 mérnökhallgató és két professzoruk a Duna-Dráva Cement Beremendi Gyárába, akik múlt héten gyárlátogatás során ismerkedtek meg a cementgyártás korszerű és fenntartható technológiájával.

Jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a pécsi férfit, aki 2012 nyarán kegyetlenül bántalmazta szeretőjét.