Lámpafelújítás a Budai vámnál

2014. szeptember 16., kedd 06:00

budai-vam-utcakereso-hu400-1410813937.jpgPécs, 2014. szeptember 16. - Augusztusban kezdődött és szeptemberben folytatódik a Pécs országos közúthálózatának jelzőlámpás csomópontjaiban található forgalomirányító jelzőberendezések rekonstrukciója. A 6-os főúton keletről nyugatra haladó felújítások során ma a Budai vámnál dolgoznak a szakemberek.

A jelzőlámpa-rekonstrukció következő lépéseként 2014. szeptember 16-án, kedden a 6-os és a 66-os számú főutak csomópontjában (a Budai vámnál) működő jelzőlámpák vezérlőgépének cseréjére kerül sor. A munkák tervezett cseréjének várható befejezése kedd (aznap) délután, az esetleges előre nem látható okok esetén másnap, azaz szerda.

hirdetés

 

A munkálatok ideje alatt nem csak a fenti csomópontokban lesznek a jelzőfejek sötétek, hanem a 6-os főút és a Szondi György utca kereszteződésében lévő kijelölt gyalogos-átkelőhely, valamint a 6-os főút és a Búzavirág utca kereszteződésében is.

 

A felújítás a 6-os számú és a 66-os számú főutak kereszteződésében 8.30-kor kezdődik, a forgalom szükség esetén rendőri irányítás mellett halad majd.

 

A folytatásban a 6-os főút és a Buzsáki Imre utca kereszteződésében lévő jelzőlámpák vezérlőgépének cseréje következik, várhatóan a szerdán vagy csütörtökön.

 

A rendőrség kéri a közlekedőktől, hogy az éppen felújítás alatt lévő jelzőlámpás csomópontokat és kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közelítsék meg. Amennyiben a jelzőlámpák nem működnek, a kihelyezett jelzőtáblák utasításai az irányadók.

 

Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, térkép: utcakereso.hu

Kapcsolódó cikkek

gyerekek400-1455569865.jpg

Pécs, 2016. február 16. - Közeleg a beiratkozások időpontja. Javában zajlanak a nyílt napok, iskola előkészítő foglalkozások. A Pécsimami szülői véleményekkel segíti az intézményválasztás előtt állókat.

Március 6-án, a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapon került megrendezésre a Távhőszolgáltatók Napja. Ezen a napon a hazai távhőszolgáltatók számos nagyvárosban, különböző rendezvényeken, nyílt napokon igyekeztek megismertetni az érdeklődőkkel a távhőszolgáltatás jelentőségét, előnyeit, környezet- és klímapolitikai hasznait.

Pécs, 2016. január 8. - Az időjárási viszonyok okozta balesetveszély miatt nem lehet látogatni a pécsi parkerdőket. A korlátozás nem vonatkozik a Misina-tető szomszédságában található sí- és szánkópályára - közölte a területeket gondozó Biokom Nfkt.