Különleges verses játék a Költészet Napján

2013. április 8., hétfő 22:34

József Attila összes versét elszavalja Galkó Balázs színművész Márta István zongorakíséretével a Művészetek és Irodalom Házában április 11-én. A Költészet Napja alakalmából a ZsÖK NKft. verses játékra is hívja a pécsieket. 

A Költészet Napja alkalmából egy verses játékra hívjuk a költészet kedvelőit. Nyolc belvárosi üzlet kirakatán egy vers versszakait helyeztük el, s megjelöltük ezeket egy-egy betűvel. Aki helyes sorrendben összeilleszti a részleteket, a betűjelekből a vers költőjének nevét olvashatja ki. A megfejtést a versmaratonon kell leadni a Művészetek és Irodalom Házában, a helyes megfejtők között pedig nyereményeket sorsolunk ki.

hirdetés

Április 11-én, a magyar Költészet Napján különleges programmal készült a ZsÖK NKft. Délelőtt 10 órától éjfélig József Attila születésnapján a költő összes verse elhangzik majd a Művészetek és Irodalom Házában a Fülep Lajos teremben. A műveket elmondja, felolvassa Galkó Balázs színművész, közben zongorán közreműködik Márta István, a ZsÖK NKft. ügyvezetője. A különleges, folyamatos, zongorával kísért versfelolvasás keretében József Attila 416 verse hangzik majd el.

A Művészetek és Irodalom Házában több program is lesz április 11-én. A Breuer Marcell teremben 10 és 11.30 között óvodások mondják el kedvenc verseiket, a Martyn Ferenc tetőtéri galériában a SZONEK Bükkösdi Általános Iskola és Óvoda Tagintézményének diákjai 14 órakor Holdbéli csónakos címmel Weöres Sándor műsor adnak elő, 14.30-tól pedig PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola Pódium Színjátszó Körének Babits verscsokor előadása lesz hallható.


A játékban részt vevő boltok listája

Modelló butik, Széchenyi tér 6.
Tisza Cipő, Irgalmasok u. 16.
SIPO Napsugár Patika, Irgalmasok u. 18.
Pécsi Kesztyű Márkabolt, Ferencesek u. 14.
Varga László Galéria, Király u. 10.
Ezüstláz Ékszergaléria, Király u. 8.
Étkező/Enoteca Corso, Király u. 14.
Nappali Bár, Király u. 23-25.

A versmaratonról egy rövid ízelítő 2010-ből
http://www.youtube.com/watch?v=rvVOxxhsBjg

A program részleteiről bővebb leírás az alábbi linken érhető el
http://www.pmh.hu/pmh_program/Kolteszet_napja/2013-04-11/10:00
 

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2013. augusztus 21. - Tulajdonosa hajlandó bekeríteni és őrizni a több mint két évtizede lakatlan 25 emeletes pécsi magasházat - tájékoztatta a Baranya megyei kormánymegbízott szerdán az MTI-t.

csatornatisztitas-kozarmisleny400-1406141597.jpgPécs-Kozármisleny, 2014. július 24. - Átfogó csatornatisztítási programba kezdett a Tettye Forrásház Zrt. Kozármislenyben. A gyakori szennyvízdugulások és az átemelők meghibásodásai miatt a szolgáltató az év végéig átmossa a város nagyobb gyűjtővezetékeit a csatornahálózaton.

Elindult a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás új honlapja, amely a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, illetve a Szociális Szolgáltató Központ gyűjtőoldala. A honlap rengeteg hasznos, könnyen elérhető információval szolgál a látogatóknak, illetve két új funkcióval próbálja segíteni a komlóiak életét.