Kreatív nyári tábor a pécsi múzeumokban

2014. június 6., péntek 07:00

leonardo6-400-1401996847.jpgPécs, 2014. június 6. - A pécsi Leonardo-tárlat sikerére alapozva, a reneszánsz jegyében szervez nyári tábort a Janus Pannonius Múzeum. A játékos művészeti és történelmi táborban az iskolásokat izgalmas, kreatív, de mégis gazdag ismeretanyagot tartalmazó programokkal várják a szervezők.

A Janus Pannonius Múzeum 2014. június 16-tól 20-ig tartó nyári táborában képzett múzeumpedagógusok foglalkoznak az iskolásokkal. A 10-14 éves korosztály számára színvonalas programokat, aktív kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a szervezők. A gyerekek játszva, interaktív módon ismerhetik meg a múzeumi munka fontos mozzanatait, érdekességeit.

 

A tábor ideje alatt hétfőtől péntekig a diákok betekintést kapnak a JPM öt szakmai osztályának tevékenységébe. A néprajzi foglalkozás keretében Mátyás királyról, valamint Janus Pannoniusról szóló mesékhez kapcsolódó illusztrációkat készítenek. A Történeti Osztályon a reneszánsz női és férfi viseletekkel, fegyverekkel, címerekkel ismerkednek meg, valamint izgalmas középkori társasjátékokat próbálhatnak ki.

hirdetés

 

A JPM történésze vezetésével induló történeti sétán érdekes történetekkel gazdagodnak, majd megtekintik a nemrég megnyílt, felújított Reneszánsz Kőtárat. Alternatív programként kipróbálhatják a kőfaragást, továbbá női sapkát, fejfedőt vagy pajzsot készíthetnek.

 

A táborozók a Természettudományi Osztály szervezésében mecseki felfedező túrára indulnak, majd mikroszkópos vizsgálatot végeznek. A tábor utolsó napján a fény és árnyék viszonyát ismerhetik meg a reneszánsz szemlélettől kezdve játékos formában.

 

Részletes program, információ a táborról a www.pecsimuzeumok.hu weboldalon. Érdeklődni lehet e-mailen a [email protected] címen, illetve telefonon: Frimmel Sára (72) 891-328 és Pápay Kornélia 06 70 207 2610.

 

A „Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállításról

 

A pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című tárlat minden idők legátfogóbb Leonardo-kiállítása a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról, amely Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát. A tárlat a Janus Pannonius Múzeum két helyszínén a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) látogatható 2014. szeptember 30-ig, a hét minden napján 10-től 18 óráig.

 

További információk: www.leonardopecs.hu

Kapcsolódó cikkek

hm20150114-402-1435683502.jpg

Négy évet töltött a Zsolnay Negyed ügyvezetőjeként, kedden fogadta el a közgyűlés nyugdíjba vonulásának igényét.

Pécs, 2014. május 13. - A PÉCSEXPO több évtizedes hagyományai közé tartozik, hogy a kiállítók soraiban egyaránt megtaláljuk a város és a régió nagy cégeit és kisvállalkozásait egyaránt. Így nem csoda, hogy a standok mérete is a néhánytól több száz négyzetméterig terjed.

magashaz-daruallitas1-400-1456774763.jpg

Pécs, 2016. február 29. - Elkezdődött a magasház bontásához szükséges 97,5 méter magas toronydaru felállítása - tájékoztatta a kivitelező konzorcium az MTI-t.