Közel négyszázmillió komlói útfelújításra

2016. december 24., szombat 09:00

Pécs, 2016. december 24. - Csaknem 400 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást kapott Komló, amelyet a település "legrosszabb állapotú útjának" felújítására fordítanak - közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

A közleményben azt írták: az év végi költségvetési átcsoportosításokról döntő kormányhatározat értelmében Komlóra érkező 385 millió forintból teljesen felújítják a Munkácsy Mihály utca útburkolatát.

hirdetés

 

A vásártértől a Mecsekfalui útig az útalap és a burkolat cseréje mellett modernizálják a meglévő körforgalmat és egy újat is építenek - részletezték. A 2018 elején befejeződő beruházás keretében rendbe hozzák a padkákat, kicserélik az úttest alatt húzódó vízvezetékeket és kiépítik a csapadék-vízelvezetést is.

 

A projekt támogatási szerződését 2017 elején írják alá; ezt követően indul a tervek elkészítése és a közbeszerzési eljárások előkészítése - derült ki a közleményből, amely arra is kitért, hogy a komlói önkormányzat a napokban 131 millió forintos működési támogatást kapott a Belügyminisztériumtól.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. november 7. - Pécs városa saját halottjának tekinti a vasárnap, életének 65. évében elhunyt Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas, Corvin-lánccal is kitüntetett világhírű zongoraművészt - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

2015a-400-1420063125.jpgPécs, 2014. december 31. - Valamennyi olvasójának sikeres és boldog új esztendőt kíván a PécsiPlusz.hu szerkesztősége. Találkozzunk 2015-ben is!

Pécs, 2016. november 5. - Díszhangversennyel ünnepelték pénteken a Pécsi Rotary Club 25 éves jubileumát a Kodály Központban. A tehetséges gyermekek támogatását célul kitűző koncerten a Pannon Filharmonikusok zenekarával (PFZ) együtt lépett fel Mohai Zsófia oboaművész és Boros Misi zongorista.