Közel 800 millió Pécs közlekedési fejlesztésére

2016. december 29., csütörtök 07:00

Pécs, 2016. december 29. - Mintegy 800 millió forintot nyert Pécs a kelet-nyugati irányú közösségi közlekedési tengelyének megvalósítására - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

A közleményben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott projekt céljáról azt írták: az átfogó fejlesztés a kerékpáros és a helyi autóbuszos közlekedés a pécsi belvároson keresztüli "gyors, biztonságos és vonzó" átjutását biztosítja majd.

 

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) az MTI-nek elmondta, hogy gyorsabbá kívánják tenni a közlekedést a belváros és az Egyetemváros településrészek között. A beruházás tervezett elemei között említette a Szigeti út és a Tüzér utca kereszteződésében új körforgalom kialakítását, illetve onnan - a Hungária utcán keresztül - a Kórház térig tartó szakaszon új kerékpárutak építését és autóbusz-folyosó létesítését.

hirdetés

 

A városvezető kitért arra is, hogy a 759 millió forintos projekt egyelőre tervezési fázisban van. A 2017 tavaszára, nyár elejére időzített kivitelezést átfogó társadalmi egyeztetés is megelőzi majd - tette hozzá.

 

Pécs tavasszal indította el a kerékpárhálózat bővítését, a közösségi közlekedési fejlesztését, valamint az úthálózat gazdasági szempontok szerinti modernizációját célzó programját - idézte fel a polgármester.

 

A beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken a belváros átmenő forgalma és környezeti terhelése - áll a közleményben, amely a további célok között említette még a városközpont behajtási és parkolási rendszerének dinamikusabbá, hatékonyabbá tételét.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

ertekes-pecs-zaroesemeny400-1432968697.jpgPécs, 2015. május 30. - Modern technikai eszközökkel gazdagodtak a pécsi világörökségi helyszínek és a tavaly átadott Középkori Egyetem állandó tárlata az Értékes Pécs Programnak köszönhetően.

Február végén Pécs városa díszvendégként mutatkozik be a budapesti Utazás Kiállításon, hogy megmutassa értékeit a világnak: kétezer év művészeti és társadalmi fejlődéstörténetét és kulturális hagyományait csakúgy, mint a harmadik évezred folyton változó, új kihívásaira adott, folyton újraértelmezett válaszait.

varoshaza400-1429847907.jpgPécs, 2015. április 24. - Tervpályázatot hirdet meg egy új vásárcsarnok építésére és környezetének rendezésére a város önkormányzata - erről tegnapi ülésén döntött a pécsi közgyűlés.