Kovács Zoltán: pozitív változásokat indított el a nemzeti felzárkózási stratégia

2013. november 9., szombat 16:00

Komló, 2013. november 9. - Hosszú út vezet a nemzeti felzárkózási stratégia sikeréhez, de az általa elindított pozitív változások jelei már láthatók - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Komlón.

Kovács Zoltán a Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat "Baranyai Cigányságáért" díjának átadásakor mondott beszédében hangsúlyozta: továbbra is nagyon sok a teendő, a stratégia három évvel ezelőtt ugyanakkor olyan szemléletmód-váltást indított el, amelynek köszönhetően a kormány, a települések, az országos és a helyi roma önkormányzatok egymás partnereivé váltak, s összefognak a felzárkóztatást segítő programok megvalósításában.

hirdetés

 

Frissítés:

 

Az esemény zárásaként a "Baranyai Cigányságáért" díjat Orsós Ferenc vehette át a roma kultúra ápolásában, hagyományőrzésben kifejtett tevékenységéért. Öten elismerő oklevelet kaptak.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

pecsi-puspokseg400-civertan-1392748878.jpgPécs, 2014. február 18. - Az ügyész öt évnél valamivel hosszabb, letöltendő, a védő ugyanakkor felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a Pécsi Egyházmegye egykori vagyonkezelőjére a Pécsi Törvényszéken.

orban-viktor1-pecsen20150428-400-1430245893.jpgPécs, 2015. április 28. - A kormány becsületbeli ügynek tekinti, hogy sikeres várossá tegye Pécset, miután az önkormányzati választáson nagy bizalmat kapott a polgármester és a képviselő-testület - mondta mai pécsi látogatásán Orbán Viktor miniszterelnök.

deaksuli4-1355841646.jpg

„A jövő MI vagyunk! Az egyetem MI leszünk! Úgy érzed elvették tőled a jövődet? Hogy mindaz amiért eddig tanultál, küzdöttél a semmibe veszett? Ne hagyd, hogy nélküled döntsenek a sorsodról!” – invitálta a deákosokat a gimnéziumban szervezett  felsőoktatással kapcsolatos fórumra az esemény Facebook oldala. A szervezők „politikai bullshit”-nek nevezték a kormánypárt politikáját.