Kormányzati forrás a Harkányi Gyógyfürdő fejlesztésére

2015. január 3., szombat 08:00

harkany-legifelvetel400-1420206188.jpgHarkány, 2015. január 3. - A kormány rendkívüli, 215 millió forint célzott támogatást adott Harkánynak. Az önkormányzat a pénzt a tulajdonában lévő fürdő fejlesztésére fordíthatja - mondta Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő a fürdővárosban még az óév utolsó napján tartott sajtótájékoztatón.

A politikus hangsúlyozta: e támogatás nélkül 2015-ben a fürdő egyes szolgáltatásai veszélybe kerülhettek volna. Úgy véli, ahhoz azonban, hogy a létesítmény mindenben megfeleljen a 21. századi követelményeknek, nagyságrendekkel több pénzre lenne szükség, és ezt reményei szerint a jövőben elő lehet teremteni.

 

hirdetés

Hegyi Ákos, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy a kormányzati forrást a város 20 millió forint önerejével együtt két elavult kültéri medence felújítására költik. Hozzátette, hogy a 2015 júliusára befejeződő kivitelezés révén a medencék hosszú távon is biztonságosan, költséghatékonyan működtethetők, s ez hozzájárul a fürdő vonzerejének megtartásához.

 

Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere arról szólt, hogy a gyógyfürdő korábbi vezetése már az őszi önkormányzati választások után, a hivatalba lépését követően azzal kereste meg, hogy az önkormányzat segítsen a kültéri medencék felújításához. Mivel a városnak erre nem volt pénze, Tiffán Zsolt közbenjárását kérte a kormánynál.

 

Az eseményen elhangzott, hogy az 1823 óta működő fürdőnek az idén több mint 460 ezer vendége volt, és a menedzsment abban bízik, hogy 2015-ben 10 százalékkal nő a látogatók száma.

 

A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a cég nyereségesen működik, 2012-ben 928 millió forint árbevétel mellett 40 millió, tavaly valamivel egymilliárd forint feletti bevétel után 70 millió forint nyereséggel zárt.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2013. július 28. - Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vasárnapi Szent István téri szentmiséjével ért véget a HungaRio néven a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóval párhuzamosan megrendezett nemzeti találkozó.

Bántalmazás, fajtalankodás, lopás, koldulás: ezt tanulta élete első tíz évében alkoholista szüleitől a két kisfiú. A Pécsi Ítélőtábla 9 év börtönre ítélte az apát. A gyerekeket élettársa tudtával és beletörődésével hat éven át szexuálisan zaklatta és bántalmazta.

Pécs, 2016. július 30. - Mintegy háromszázmillió forintból életminőség-javító, szociális fejlesztések indulnak a pécsi belváros keleti részén és a Zsolnay Kulturális Negyed környékén.