Kormányablak nyílt Uránvárosban

2014. március 15., szombat 14:15

kormanyablak-uranvaros-mti400-1394889324.jpgA járási hivatalok életében egy újabb mérföldkőhöz érkezett Pécs. Elkészült és megnyitották az új járási kormányablakot Uránvárosban, a Szántó Kovács János utca 1. szám alatt. Itt az ügyfelek szinte valamennyi közigazgatást érintő ügyüket egyetlen „ablaknál” el tudják intézni. A Nagy Lajos Király útja 3. alatt ezzel egy időben megszűnik a szolgáltatás - írja a PécsMa.hu hírportál.

Akadálymentes megközelítés, modern arculat és háromféle ügyintézési mód jellemzi a pécsi járási kormányablakot. Itt akár interneten, telefonon, de személyesen is el tudják a pécsiek intézni a hivatalos ügyeiket. A Pécsi Tudományegyetem épületében kilenc nyitott munkaállomás található, de emellett zárt tárgyalókban is lehet papírokat intézni - mondta Vajda János, a Pécsi Járási Hivatal vezetője. Ugyanakkor ha valaki tulajdoni lapokat akar nézegetni, míg a személyigazolványát készíti, azt is megteheti - tette hozzá a hivatal vezetője.

hirdetés

 

A járási kormányablak minden hétköznap 8-20 óráig tart nyitva. Összesen 266 ügytípus intézésére nyílik itt lehetőség. Az ügycsoportok egyaránt magukban foglalják a teljes körű okmányirodai szolgáltatást (személyi igazolvány, útlevél, vezetői engedély iránti kérelmek), valamint a megszűnő megyei kormányablak szolgáltatásait (például családtámogatási kérelmek).

 

A tervek szerint a Pécsi Járási Hivatalnak az uránvárosi irodáján kívül még három helyszínen fog működni integrált ügyfélszolgálata: a Kossuth téren (a jelenlegi okmányiroda helyén), az Aidinger u. 43. szám alatt (Kertvárosban, a volt gyógyszertár épületében) és az Indóház téren (a főpályaudvarnál). A kormányablakok nyitvatartási ideje mindegyik egységnél 8 és 20 óra között lesz.

 

Az uránvárosi hivatalra az informatikai berendezésekkel együtt, uniós támogatással mintegy 350 millió forintot költöttek. Országosan évente 16 millió ügyet intéznek a kormányablakokban. A kormány a több mint 3 ezer munkaállomás kialakításához 30 milliárd, főként uniós forrást mozgósított.

 

Forrás: PécsMa.hu, MTI-fotó: Sóki Tamás

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. november 5. - Díszhangversennyel ünnepelték pénteken a Pécsi Rotary Club 25 éves jubileumát a Kodály Központban. A tehetséges gyermekek támogatását célul kitűző koncerten a Pannon Filharmonikusok zenekarával (PFZ) együtt lépett fel Mohai Zsófia oboaművész és Boros Misi zongorista.

tuzoltoverseny-komarom-1378320684.jpgIdén Komáromban rendezték meg az Országos Tűzoltó Szakmai Vetélkedőt, amelyen a Pécsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata országrészi győztesként képviselte Baranya megyét. A Nyolc-nyolc hivatásos és önkormányzati, valamint három meghívott létesítményi tűzoltógárda versenye tisztes pécsi csapathelytállást és egyéni dobogós helyezéseket hozott.

szamarful-csaladi-fesztival-nyito1-1377244461.jpgTöbb mint hatvan programra várják az érdeklődőket a Zsolnay Örökségkezelő ingyenes nyárbúcsúztató családi fesztiválján, amelyet augusztus 24-én és 25-én, szombaton és vasárnap rendeznek Pécsen.