Koccintás 2013: Hajrá Pécs!

2013. augusztus 18., vasárnap 09:00

koccintas2013-1376776209.jpgKét éve Pécs lett a legkedveltebb magyar borvidéki nagyváros. Tavaly Szekszárd nyerte el ezt a címet, amelyet a szervezők szándéka szerint Pécs idén visszavesz. Az országos „Koccintás” verseny pécsi eseményét ezúttal új helyszínen rendezik meg, és újult erőkre számítanak.

A több ezer embert megmozgató „Koccintás” 2011-es és 2012-es sikere után idén is indul a küzdelem az Ország Legkedveltebb Borvidéki Települése címért. Ezt azok a települések nyerhetik el, amelyeknél - az adott település lélekszámát is figyelembe véve - abszolút értékben és arányaiban a legtöbb borász és borkedvelő koccint a megjelölt időpontban.

 

A 2011-ben Pécsen a Tettyén lévő Tüke Borháznál koccintottak a borbarátok, és ezzel Pécs lett a legkedveltebb magyar borvidéki nagyváros. Tavaly Szekszárdon többen koccintottak ugyan, de idén a pécsiek újult erőkkel próbálják visszahódítani a kitüntető címet.

hirdetés

 

A 2013-as verseny annyiban jelent újdonságot az előzőekhez képest, hogy a koccintásokra a különböző helyszíneken június 15. és szeptember 8. közötti, tetszőlegesen megválasztott időpontban kerül sor.

 

A pécsi szervezők várnak mindenkit augusztus 20-án, kedden, 19.30 órára a Székesegyház előtti színpadhoz. A koccintás pontban 19.30 órakor lesz, a regisztráció 19 órakor kezdődik.

 

Az eseményhez a pécsi nedúket a kitelepülő borászok és a Pécs-Mecseki Borút ajánlották fel, ez utóbbiak standjánál (a Cella Septichora előtt) lehet átvenni a borra feljogosító kuponokat, amelyeket a kijelölt borászpavilonokban (Kovács-Harmat, Lisicza, Radó, Matias) lehet beváltani. Poharat a készlet erejéig a helyszínen lehet kölcsönözni vagy mindenki hozhatja a saját kedvenc koccintós poharát.

 

A pécsi Koccintás szervezői - a Pécs-Mecseki Borút, a Pécsi Borozó magazin, a Pécsi Fesztiválszervező Nkft. és Pécs MJV önkormányzata - őszintén remélik, hogy idén is nagyon sok borkedvelő érez kedvet a közös koccintáshoz és ismét Pécs lehet a legkedveltebb magyar borvidéki nagyváros.

 

Forrás:
www.pecsiborozo.hu
www.koccintas.hu

Kapcsolódó cikkek

nick-udvar-1372088897.jpg

Megújuló közterek, gyümölcsfaültetés bölcsődékben és óvodákban, kiskertek az intézmények udvarán, művészi installáció a Nick udvarban, kutyafuttató bővítése, megszépülő Balokány-liget és  Béke-park – csak néhány a civil szervezetek programjai közül, akik a város civil pályázatán nyertek.

Pécs, 2015. szeptember 20. - Újabb területeken folytatódnak szeptember 21-én, hétfőn a pécsi ivóvízhálózat korszerűsítési munkálatai.

harkany-legifelvetel400-1420206188.jpgHarkány, 2015. január 3. - A kormány rendkívüli, 215 millió forint célzott támogatást adott Harkánynak. Az önkormányzat a pénzt a tulajdonában lévő fürdő fejlesztésére fordíthatja - mondta Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő a fürdővárosban még az óév utolsó napján tartott sajtótájékoztatón.