Kisgyermekes bérlet Pécsett

2014. január 7., kedd 00:57

A Tüke Busz Zrt. 2014.01.01-től „Kisgyermekes bérlet” megnevezéssel új bérlettípust vezetett be. Az új bérlet egy havi, korlátlan számú utazásra érvényes a Tüke Busz Zrt. által üzemeltetett autóbuszjáratokon. Az új bérlettípust 2014-től a TGYÁS, GYED, GYES vagy GYET juttatásban részesülők vásárolhatják meg, mindössze 3.300 Ft-ért.

A jogosultak köre

 

A kisgyermekes havi bérlet igénybevételére az a bejelentett pécsi állandó lakóhellyel rendelkező személy jogosult, aki Baranya vagy más megye kormányhivatalának Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerve, vagy a Magyar Államkincstár Baranya Megyei Igazgatósága, vagy a munkáltató által kiállított hatósági bizonyítvánnyal vagy határozattal vagy igazolással igazolja, hogy terhességi-gyermekágyi segélyt (TGYÁS), vagy gyermekgondozási díjat (GYED), vagy gyermekgondozási segélyt (GYES), vagy gyermeknevelési támogatást (GYET) vesz igénybe.
Az ellátásról szóló igazolás bemutatása után az igénylő bérletigazolványt kap (csak az állandó bérletpénztárakban!), amelynek érvényességi ideje a korábbi lejáratú hatósági bizonyítvány, vagy határozat szerinti lejárati hónap utolsó napja, de legfeljebb a bérletigazolvány kiállításától számított 6. hónap utolsó napja.

hirdetés

 

A kiváltás módja, feltételei, szükséges dokumentumok

 

Abban az esetben, ha a TGYÁS, vagy GYED ellátás valamelyikében részesülő igénylő járandóságát részére az OEP folyósítja, a kisgyermekes bérletre (bérlet) való jogosultságot a Baranya (vagy más megye) Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerve (OEP) által kiállított hatósági bizonyítvány eredeti példányának bemutatásával igazolja, melynek kiállítási dátuma a bérletigazolvány kiállításának dátumánál legfeljebb 30 nappal korábbi lehet. A jogosultság három hónapnál nem régebbi megállapító határozat bemutatásával is lehetséges.

Abban az esetben, ha a TGYÁS, vagy GYED ellátás valamelyikében részesülő munkáltatója társadalombiztosítási kifizető hely, ezért az igénylő járandóságát a munkáltatója folyósítja részére , a kisgyermekes bérletre (bérlet) való jogosultságot a munkáltató által e célból kiállított igazolás (igazolás) eredeti példányának bemutatásával igazolja, melynek kiállítási dátuma a bérletigazolvány kiállításának dátumánál legfeljebb 30 nappal korábbi lehet Az ellenőrizhetőség érdekében a Tüke Busz Zrt. az igazolásról mintát tett közzé, és csak azzal egyező igazolást áll módjában elfogadni. A jogosultság három hónapnál nem régebbi megállapító határozat (az ellátásról) bemutatásával is lehetséges.

 

Abban az esetben, ha a GYES, vagy GYET ellátás valamelyikében részesül az igénylő, a kisgyermekes bérletre (bérlet) való jogosultságot a Magyar Állam Kincstár (MÁK) által e célból kiállított hatósági bizonyítvány (a kisgyerekes bérletigazolvány kiváltásához szükséges igazolás) eredeti példányának bemutatásával igazolja. A területileg illetékes hivatal a MÁK Családtámogatási Ügyfélszolgálat Pécs kisgyermekes bérlet vásárlásához a GYES, vagy GYET folyósításáról a Magyar Államkincstár által kiállított, a bérletigazolvány kiállításának dátumánál legfeljebb 30 nappal korábbi kiállítási dátumú eredeti hatósági bizonyítvány bemutatása szükséges a bérletpénztárakban.

 

A bérletigazolványon feltüntetett érvényességi idő a korábbi lejáratú hatósági bizonyítvány, vagy határozat szerinti lejárati hónap utolsó napja, de legfeljebb a bérletigazolvány kiállításától számított 6. hónap utolsó napjáig tart.

A bérletre való jogosultságot elegendő a bérletigazolvány kiváltásakor igazolni. A bérletigazolvány érvényességi idején belül a havi bérletszelvény megvásárlásakor a bérletre való jogosultságot a bérletigazolvány igazolja. A bérlettel való utazás a bérletigazolvány és a bérletszelvény együttes érvényességének fennállása esetén lehetséges.

 

A kiváltáshoz szükséges továbbá a személyazonosító igazolvány, lakcím kártya, igazolványkép és a TGYÁS, vagy GYED ellátásról szóló hatósági bizonyítvány, vagy határozat, vagy igazolás, illetve a GYES, vagy GYET ellátásról szóló hatósági bizonyítvány 1 másolati példánya.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. szeptember 17. - Százmillió forintos állami pluszforrást biztosít a kormány a Pécsi Horvát Színház 2014-ben indult felújításának befejezésére - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken.

Pécs, 2015. július 2. - Az Ágoston téren és Hirden is megindulnak a csapadékcsatorna-rendszer fejlesztésének kivitelezési munkái. A júliusi ütemben nemcsak folytatódik a csatornahálózat fejlesztése, hanem megkezdődik a hordalékfogók cseréje is.

zooterv-ejszaka400-1410815785.jpgPécs, 2014. szeptember 16. - Páva Zsolt polgármester részvételével ünnepélyes keretek között helyezték el tegnap a teljesen megújuló Pécs Zoo alapkövét.