Kirabolták a Bazilikát!

2014. január 26., vasárnap 23:36

Pénteken délelőtt jelentették be a rendőrségre, hogy értékes műkincseket loptak el a Pécsi Székesegyház egyik kápolnájából. A nyomozás ismeretlen tettes ellen indult, s egyelőre nem érkezett hír arról, hogy a tolvajok vagy az ellopott tárgyak megkerültek volna.

A Dunántúli Napló információi szerint a turisták által is látogatható, korábban kincstárként működött Mária-kápolnában történt a lopás, ahol 1994 óta egyházművészeti kiállítás tekinthető meg, többek között feszületek, oltári szentségtartók, keresztek láthatók. Úgy tudjuk, a tolvajok egy püspöki mellkeresztet és püspöki gyűrűket vittek el.

hirdetés

 

A gyűjtemény része I. Ferenc József ajándéka, Dulánszky Nándor püspök ametisztekkel díszített mellkeresztje is - de azt egyelőre nem tudni, ezt vitték-e el, mivel még nem hoztak nyilvánosságra az ellopott tárgyakról szóló hivatalos információkat.  Mint ahogy az is rejtély, miképpen vitték véghez a lopást: információnk szerint modern riasztóberendezésekkel védik a helyiséget és a vitrineket is, s azok működőképesek voltak a történtek idején.

 

A Pécsi Rendőrkapitányság munkatársai az elsődleges intézkedéseket megtették, ismeretlen tettes ellen lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

 

/bama.hu/

Kapcsolódó cikkek

Komló, 2014. május 15. - Újabb csalások és hatóság félrevezetése miatt 8 év 5 hónap börtönbüntetésre ítélte a Komlói Járásbíróság nem jogerősen Tribuszer Zoltánnét, az 1990-es évek hírhedtté vált pilótajáték-szervezőjét.

tuzoltas-1359713777.jpg

Saját garázsában gyulladt ki egy autó 31-én éjjel, a helyszínre nem kevesebb, mint 5 tűzoltóegység érkezett, hogy eloltsa a tüzet és megelőzze a továbbterjedését. Nem kis veszélyben forogtak a jelenlévők, mivel a garázsban volt egy gázpalack is, ennek a felrobbanását azonban szerencsére sikerült megelőzni.

A vádlott telefonon adott interjút egy hírportálnak, és élesen bírálta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök szakmai hozzáértését - közölte a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel. A polgármester ugyanis kijelentette: „számos olyan esettel találkoztam, amikor maguk a rendőrök tüntették el a bizonyítékokat”.