Kiírta Pécs a közbeszerzést a Magasház bontására

2014. július 31., csütörtök 14:40

magashaz400mti-1406827316.jpgPáva Zsolt tájékoztatása szerint ma kiírták azt a közbeszerzési eljárást, amelynek célja a szakértői csapat megtalálása, amely képes a lehető legbiztonságosabban, a legmagasabb fokú odafigyelés mellett lebontani a Magasházat. Újabb lépés abba az irányba, hogy a város hírhedt és romos szellemháza eltűnjön...

A város számára kiemelten fontos, hogy különösen szigorú óvintézkedések mellett, a pécsiek biztonságát, illetve a pécsiek értékeinek megóvását szem előtt tartva járjon el majd a bontási munkákat végző cég.

"Ez számomra sokkal fontosabb kérdés, mint az, hogy maga a bontás gyors legyen" - hangsúlyozta a polgármester.

hirdetés

 

Szakértői számítások szerint egy szint elbontásához minimum 9 munkanap kell (napi 8 órás munkaidővel számolva). Ez alapján a bontási munkák és a romok eltakarítása csaknem 1 évig tart. Egy-egy szint elbontásakor hozzávetőlegesen 770 tonna törmelék keletkezik majd, amelyet naponta 15-20 teherautó lesz képes elszállítani. 

 

Előírták azt a technológiai eljárást is a bontás során, amellyel biztosítható, hogy minimális legyen a (szálló)por mennyisége annak érdekében, hogy a környező lakásokban élők komfortérzete ne sérüljön.  

 

Továbbá hamarosan egy ingyenesen hívható zöld számot aktiválnak, amelyen a nap 24 órájában várják a pécsiek bejelentéseit és észrevételeit a bontással kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. október 29. - Kezdetek óta kiemelten segíti a tehetséges fiatalokat a Rotary Club Pécs, amely idén ünnepli újjáalakulásának negyedszázados évfordulóját. Ebből az alkalomból szerveznek jótékonysági hangversenyt november 4-én a pécsi Kodály Központban.

ddc-gyarlatogatas-beremend1-400-1449302970.jpgBeremend, 2015. december 6. - A Duna-Dráva Cement Kft. hosszú évtizedek óta figyel a környezettudatos megoldások alkalmazására és a természeti környezet értékeinek megőrzésére. A fenntartható fejlődés elve része a vállalat gondolkodásmódjának, kultúrájának, ezért környezetbarát működésének bemutatására nyílt napot szervezett.

20120630-diakmunka-szovetkezet-allas-munka-nyari6-1435841213.jpg

Pécs, 2015. 07. 02.- Pécs városa közel 200 pécsi 16-25 év közötti diáknak biztosít nyári munkalehetőséget az önkormányzatnál és önkormányzati cégeknél, azáltal hogy Pécs elsők között élt egy kormányzati pályázati lehetőséggel.