Kigyulladt tízezer szalmabála Túrony közelében

2013. október 23., szerda 09:20

Éjfélkor riasztották a siklósi tűzoltókat az 58-as főút melletti Katalin-pusztára, ahol a bejelentő elmondása alapján néhány körbála égett. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, már a teljes mezőgazdasági terület lángokban állt, rajta mintegy tízezer szalma körbálával.

A tűz nagy kiterjedése miatt Pécsről és Komlóról is tűzoltókat riasztottak a helyszínre. Hajnali egy órára körülhatárolták a tüzet, de nem sokkal reggel 7 óra után is égtek a bálák. A beavatkozók elsődleges feladata a szomszédos mezőgazdasági épületek, és terményszárítók védelme, amelyhez egy létrás szer is a helyszínre érkezett Pécsről.

hirdetés

 

Összesen hét tűzoltóegység harminckét tűzoltója vonult a helyszínre. Az időben elhúzódó oltási munkálatok miatt a tűzoltók reggeli szolgálatváltását is Katalin-pusztán tartják meg. A kár megközelíti a 40 millió forintot, bűncselekmény gyanúja miatt tűzvizsgálat indul.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

boldog-2017-evet400-1483231502.jpg

Pécs, 2017. január 1. - Az olvasóitól 2016-ban kapott figyelmet megköszönve, arra 2017-ben is számítva kíván sikerekben gazdag, boldog új esztendőt a PécsiPlusz.hu szerkesztősége.

bomb-1374317681.jpg

Egy órán belül rendőrkézre került az örömanya volt élettársa, aki azzal fenyegetőzött, hogy bombát robbant egy tegnapi pécsi lagzi helyszínén.

Boda, 2016. szeptember 26. - Kedvező eredménnyel zárultak az idei kutatómunkák a Nyugat-Mecsekben, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Kft. szakemberei nem találtak kizáró okot egy majdani, nagy aktivitású hulladéktároló kialakítására.