Kétszer annyi közmunkás Pécsen, mint tavaly

2013. augusztus 14., szerda 12:53

Tavalyhoz képest kétszer annyi, több mint ötszáz közmunkás dolgozik Pécsen heti rendszerességgel a közterületeken, az intézményeknél - közölte a város fideszes alpolgármestere szerdán.

Csizi Péter sajtótájékoztatón azt mondta, összesen egymilliárd forintos állami forrást használhat fel a célra a megyeszékhely idén. Úgy vélte, hogy a folyamatos hasznos tevékenység segít a közmunkaprogram résztvevőinek a munka világába való visszatérésben.
   
Moór Eszter, az önkormányzat népjóléti bizottságának fideszes elnöke elmondta: a közfoglalkoztatottak 75 és 106 ezer forint közötti bruttó bért kapnak, szakképzettségtől függően.
   
Hozzátette: a pécsi közfoglalkoztatottak több mint 71 ezer méternyi utat, járdát csúszásmentesítettek a téli időszakban, csaknem 115 ezer négyzetméternyi területet tisztítottak meg a hótól, s több mint négymillió köbméternyi szemetet szedtek össze, amikor illegális hulladéklerakókat számoltak fel. Emellett a gyermek- és szociális ellátásban is segítettek.

hirdetés

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

iskolakezdes1-1379622790.jpgAmikor a nyár után beindul a tanév, sok szülő fellélegzik. Ez az érzés azonban nem tart sokáig, hiszen a gyerekek biztonságára ilyenkor fokozottabban kell ügyelni, ami nem kis feladat. A régi időkben nem volt gond, az általános iskolások például egyedül is közlekedhettek, ma már ez szinte elképzelhetetlen. A szülők ilyenkor mit tehetnek? Néha nem kis kihívás a család logisztikáját menedzselni.

police-1359022841.jpg

Január 22-én, este éppen kábítószereladás közben kapták rajta a dealereket a rendőrök egy pécsi benzinkútnál. A hatóság marihuánát és több százezer forintnyi készpénzt foglalt le. A három férfi ellen eljárás indult. A később elvégzett vizsgálatok alapján az elkövetők maguk is kábítószerhasználók lehetnek.

Komló, 2014. május 15. - Újabb csalások és hatóság félrevezetése miatt 8 év 5 hónap börtönbüntetésre ítélte a Komlói Járásbíróság nem jogerősen Tribuszer Zoltánnét, az 1990-es évek hírhedtté vált pilótajáték-szervezőjét.