Kétezer baranyai álláskeresőnek segítenek

2016. augusztus 22., hétfő 07:00

Pécs, 2016. augusztus 22. - Mintegy 2,7 milliárd forintot fordítanak Baranya megyében a foglalkoztatás növelésére, a pénzből több mint kétezer baranyai álláskereső elhelyezkedését segítik - az erről szóló foglalkoztatási paktumot a Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) és a megyei kormányhivatal a múlt héten írta alá.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból finanszírozott pályázat munkaerőpiaci keresletre alapozott képzési és elhelyezkedési lehetőséget biztosít - hangzott el az aláírást megelőző sajtótájékoztatón.

 

Nagy Csaba, a BMÖ közgyűlésének elnöke kiemelte: a programba 2032 főt vonnak be, az álláshoz jutók számának el kell érnie az ezret, illetve a támogatási projekt lezárása után hat hónappal még legalább 500 embernek kell dolgoznia.

hirdetés

 

A Baranya tíz járásából kilencet érintő programról elmondta: jelentősen kívánják növelni a foglalkoztatást a sellyei, siklósi és hegyháti járásban, amelyekben az álláskeresők száma jóval meghaladja az országos átlagot.

 

Nagy Csaba szerencsésnek nevezte, hogy a megyei önkormányzat látja a baranyai fejlesztésekből keletkező munkaerőigényeket. Jelezte, a programba bevonják a foglalkoztatókat és kamarákat, civil szervezeteket is.

 

Horváth Zoltán megyei kormánymegbízott elmondta, Baranyában 16 ezer álláskeresőt tartanak nyilván, miközben 7900 állást ajánlanak a szervezetek. Kifejtette: a munkaerőpiaci kereslet és kínálat nem talál egymásra, ezért a paktumban a szakképzések szerepe felértékelődik.

 

Az álláskeresők számára a munkakörök kipróbálását, illetve például a munkába járás költségeit tudják biztosítani - jegyezte meg Horváth Zoltán, aki hozzátette, amennyiben a megyei munkanélküliségi rátát sikerül a jelenlegi 9,2 százalékról 3-4 százalékra mérsékelni, elmondható, hogy Baranyában megvalósul a teljes foglalkoztatás.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Budapest-Pécs, 2014. június 1. - Horvát újságírók ismerkedtek május 23-tól 25-ig Pécs kulturális értékeivel és a környék kiváló kiegészítő programlehetőségeivel - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Turizmus Zrt.

tf400-1391057676.jpgMintegy négyszáz millió forint összegű európai uniós és állami támogatást nyert Pécs a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. és a Pécsi Vízmű üzemeltetése alatt a városi víziközmű-vagyonon megvalósított beruházásokhoz. A Környezet és Energia Operatív Programok (KEOP) konstrukció keretében, a 2007-2013-as európai uniós fejlesztési ciklusban zajló, jelentős fejlesztések a város teljes vízellátó rendszerének biztonságára hatással voltak, emellett a szennyvíztisztítás, szennyvíziszap-kezelés korszerűsítését segítették elő.

pepita258-1384487587.jpgMinden érdeklődőt vár a Tett-Hely Ifjúsági Egyesület és Balokány Ligetért Összefogás a „Balokány-Pepita” pályázati projekt jóvoltából megújult Pepita Civil Szolgáltató Ház november 16-i megnyitó rendezvényére.