Két zöld megoldás kapott támogatást Dél-Baranyában

2013. szeptember 15., vasárnap 14:53

harkany-ovodai-biokert-ddc-1379254234.jpgHarkányi és siklósi projekteket díjaztak idén a DDC Zöld Megoldás pályázatán. A hagyományosan meghirdetett program Harkányban óvodai biokert létesítéséhez, Siklóson pedig a várkert megújításához biztosított pénzügyi forrást.

Harkány már második alkalommal szerepelt eredményesen a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) Zöld Megoldás pályázatán, hiszen előző évben környezettudatos játszóteret avathattak fel a településen. A most díjazott és átadott óvodai biokertben (képünkön) a gyerekek maguk gondozzák, nevelik a növényeket, a megtermelt gyümölcsök és zöldségek pedig az egészséges óvodai étkezéshez járulnak hozzá.

hirdetés

 

Siklóson most először nyertek a Zöld Megoldással: a legendás várkert zöld szigetként történő megújítására benyújtott projekt méltán vívta ki a szakértőkből álló zsűri elismerését. A projekt keretében tematikus parkfelújítással lett teljes a vár környezete. Az eddig elsősorban történelemoktatásra fókuszáló iskolai látogatások a megújult várkertben így könnyen kiegészülhetnek a terület flórájának és faunájának bemutatásával is.

 

A Duna-Dráva Cement Kft. 2011 szeptemberében hirdette meg először a DDC Zöld Megoldás pályázatot, olyan fejlesztések és programok támogatására, amelyek a közösségi terek, valamint a helyi infrastruktúra környezettudatos működtetését és hatékonyabb hasznosítását a környezettudatosabb életre, a természeti környezet megismerésére ösztönző nevelést segítik elő. A pályázatokat elbíráló zsűri felkérése során a vállalat azt tartotta szem előtt, hogy a gyárak vonzáskörzetében élő és dolgozó, elismert, hiteles szakértők döntsenek a pályamunkákról és a támogatások odaítéléséről.

 

A települési környezet zöld fejlesztésében elkötelezett közösségek számára a DDC nemcsak a siklósi kistérségben, hanem Vác környékén is komoly lehetőséget kínált, amikor régiónként idén is 3 millió forinttal járult hozzá fenntartható zöld megoldások megvalósításához.

 

Forrás: Duna-Dráva Cement Kft.

Kapcsolódó cikkek

tejut400-1457247941.jpg

Pécs, 2016. március 7. - Aktuális csillagászati, űrkutatási témájú előadások, távcsöves bemutatók és planetáriumi vetítések várják a Zsolnay Kulturális Negyedbe látogatókat hétfőtől egy héten át - közölte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK).

Pécs, 2015. március 17. - Ezen a héten startol a városi ivóvízhálózatot érintő kiemelt felújítások első üteme. A város hat helyszínén kezdődő munkálatok során több mint 3600 méter hosszan újulnak meg a vezetékek az év első felében. A Tettye Forrásház szakemberei elöregedett, a szolgáltatás biztonságát veszélyeztető vezetékeket, szerelvényeket cserélnek le többek közt a Budai és a Bálicsi városrészben, hosszú időre garantálva több ezer felhasználó stabil, kiegyensúlyozott ellátását.

Pécs, 2015. május 23. - Átadták a több mint harminc éve működő, többek között elektronikai berendezések, kapcsoló- és vezérlőszekrények gyártásával foglalkozó Kontakt-Elektro Kft. új üzemcsarnokát.