Képregény az 1956-os Mecseki Láthatatlanokról

2016. október 22., szombat 08:30

Pécs, 2016. október 22. - Képregényben dolgozták fel az 1956-os forradalom pécsi eseményeinek legfontosabb történetét, a Mecseki Láthatatlanok néven ismert szabadságharcos csoport históriáját - közölte a pécsi önkormányzat az MTI-vel.

A közlemény szerint a mű megalkotására Sarlós Endre képregényrajzoló és Pozsgai Zsolt író, dramaturg vállalkozott Páva Zsolt polgármester kezdeményezésére.

 

Napokkal a forradalom vérbe fojtása után is elkeseredett harcot vívtak a diákokból, hallgatókból és civilekből álló partizánok a Mecsekben - idézte fel az írásos összegzés, amely országosan is kiemelkedőnek nevezte a kezdeményezést.

hirdetés

 

Az önkormányzat emlékeztetett arra is, hogy Sarlós Endre a magyar történelem meghatározó csatáiról már korábban is készített munkákat; a szövegeket Pozsgai Zsolt állította össze "a valóság alapján regényes, fordulatos, színes köntösben".

 

A tizenötezer példányban megjelenő képregény október végétől elérhető a pécsi felsős általános iskolások és középiskolások számára - írták.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Szabadszentkirályon megtámadtak egy fiatal párt. A három támadó ellen csoportosan elkövetett garázdaság gyanújával indított eljárást a Szigetvári Rendőrkapitányság. A háttérben úgy tűnik, durva családi perpatvar áll.

kek-zold-melinda-plakat400-1410369855.jpgPécs, 2014. szeptember 11. - Gyerekprogramok, színház, élő kívánságműsor, bográcsfőzés és koncertek várják szeptember 13-án a Melinda parkban található KÉK-Zöld Irodába kilátogatókat.

aszpik-termeloi-piac400-1403713516.jpgPécs-Baranya, 2014. június 26. - A helyi termék egyszerre jelent valódi ízeket, tradíciókat, megbecsülést és tiszteletet, kreativitást, jóízű beszélgetéseket és nem ritkán különleges barátságokat is. A helyi termékeket keresőknek jó hír, hogy Baranyában egyre több termelői piac várja őket.