Jövőre PINKK vagy PEAC?

2013. június 27., csütörtök 13:23

pink-peac-1372332896.jpgÁtalakult játékosállománnyal szövöget nagy terveket a legutóbbi idényben diákok mellett mindössze hat hivatásos kosarast felvonultató PEAC-Pécs, amely ötödik lett a női NB I-ben, harmadik helyen végzett az Adria Ligában, és bekerült a Magyar Kupa négyes döntőjébe. A PINKK Roberto Hernándezzel és Iványi Dalmával készül az új idényre, és egy új szerb csillaggal a játékosok soraiban.

A Pinkk Pécsi 424 legnagyobb feladata idén az összhang megtalálása volt, ami sikerült is spanyol edzőjük, Roberto Hernández irányítása alatt, akivel egészen a bronzéremig jutottak.

 

A PEAC vezetői is sikeresnek ítélték az elmúlt évadot azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen beszámoltak terveikről és új igazolásaikról. A PEAC-Pécs a hazai bajnokságban és a Magyar Kupában a legjobb négy közé akar jutni, továbbá eredményesen szerepelne az Európa Kupában, és két éven belül visszatérne az Euroligába.

hirdetés

 

Ami a játékosállományt illeti, Czukor Tünde és a szerb Latinka Dusanic távozik, a két tengerentúlival, Amy Jaeschkével és Andrea Barbourral még tárgyalnak, a fiatal Szamosi Amadea, Csutorás Fanni és Balla Dorottya pedig az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait. Új kosárlabdázó a szerb Sanja Orozovic és a jamaicai-amerikai Maurita Reid, mellettük az 5-ös posztra várható még friss szerzemény. A meghatározó emberek közül Nagy-Bujdosó Nóra, Fűrész Diána és Horváth Lilla marad a csapatban.

 

A PINKK-et fogja erősíteni a régi játékosok közül Ruják Nóra és a sérülésből felépült Sarok Nikolett is. A két válogatott játékos mellett szerződést hosszabbított a két gyermeke mellett visszatérő Kováts Nóra is. De köszönhetünk új játékosokat is a Pinkk háza táján Adamecz Lilla és Katona Szidónia, valamint a győri Őri Györgyi és az Amerikai Egyesült Államokból visszatért Győri Dóra személyében. Külföldi játékost is igazolt a Pinkk, az olasz bronzérmes Parma csapatából Tijana Ajdukovicot. A tehetséges fiatal lány Szerbiában minden korosztályos szerb válogatott tagja volt, idén beválogatták az Európa Bajnokságra készülő felnőtt keretbe is.

 

Mindkét gárda augusztusban kezdi meg a felkészülést, a PEAC Zeljko Djokic, a PINKK Roberto Hernández irányításával.

Kapcsolódó cikkek

zoo-pecs-latvany2-400-1419501332.jpgPécs, 2014. december 25. - Igazgatója szerint a jövőben akár a hazai leglátogatottabbak közé is tartozhat a jövő nyárra akvárium-terráriummal és ökoturisztikai élményparkkal bővülő pécsi állatkert.

Pécs, 2016. január 12. - Mától feloldják a kedvezőtlen időjárás következtében kialakult balesetveszély miatt csütörtökön elrendelt látogatási tilalmat a pécsi parkerdőkben - közölte a területeket gondozó Biokom hétfőn az MTI-vel.

10419444-758743930814923-4089316700190698949-n-1436797919.jpg

Pécs, 2015. 07. 13.- Rózsaszínbe borult pincesorok, jelmezes futók, koncertek, és rozé minden mennyiségben. Péntektől Villányban.