Jósággal fertőz Mr. Remy

2015. augusztus 20., csütörtök 18:31

remy13-1440088472.jpg

Pécs, 2015. 08. 20.- Háromszáz adag ételt készített és osztott szét a Mr. Remy Gyros tulaja és lelkes önkéntes csapata az étkezde előtt. Ők ezzel járultak hozzá a nemzeti ünnephez, jelmondatuk az volt: "Ne csak Karácsonykor jusson eszünkbe".

Kicsit olyan volt, mintha a gyerekkoromba csöppentem volna, a tóparti strandok kék-fehér csíkos sátraival, együtt evő-ivó, családos emberekkel.

Merthogy családok is voltak Mr.Remy vendégei között, és minden vendég vagy segítő kapott a frissen főzött babgulyásból vagy pörköltből, akár még elvitelre is.

Ahogy Mészáros Csaba(alias Mr.Remy) hangsúlyozta, az akciónak számára nem marketing értéke van, ezért az eseményt sem hirdette igazán, inkább bízott az emberekben és a szájreklámban.

hirdetés

 

"Én még a földön járok"

 

És mi sem bizonyítja jobban, hogy az ilyen bizalom megtérül, hogy van hajléktalan, aki összekuporgatott pénzéből máskor itt venne ennivalót- a pénzt persze nem fogadja el a jószívű csapat.

Minden az emberi mosolyokért van, amiből itt sincs hiány. Olyan az egész, mint egy jó hangulatú kerti party, zenével, étellel, itallal és barátkozó emberekkel. Mr. Remy pedig jó házigazdaként járkál közöttük és beszélget mindenkivel egy kicsit. Velem is.

 

Családias értékekkel "kampányol", ugyanakkor szerinte rengetegen vagyunk hajléktalanok, hiszen sokak életéből hiányzik a család, a barátok vagy egy párkapcsolat. Érzelmi hajléktalanság.

Ő pedig azt hiszem, a hajléktalanság minden formáján segíteni próbál baráti körré alakult vendégeivel.

 

Ősszel a Misina menhellyel szervez közös akciót, palacsintát süt, hogy az abból befolyt összeget az állatmenhelynek adja.

Mellettem pedig egy nő épp azon gondolkozik, visz egy kis ételt a szomszédjában lakó négygyermekes családnak.

A jóság fertőző...

Kapcsolódó cikkek

Bányászati klaszter alakult baranyai vállalkozások, önkormányzatok és az iparkamara részvételével Komlón - jelentette be közleményében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

magyarok-kenyere400-1439614617.jpgMohács, 2015. augusztus 15. - A szervező Mohács Város Önkormányzata nagy tisztelettel invitál minden érdeklődőt a Magyarok Kenyere Program keretében megvalósuló ÖSSZEÖNTÉS ÜNNEPÉRE.

304-1-1375734375.jpg

Jövő tavaszra újjáéleszti a város az Égervölgyi tavat és környékét. A cél az, hogy a mostani szörnyű állapotok helyett olyan közparkja, kirándulóhelye legyen a családoknak, ahol kulturált, modern körülmények között, biztonságos, rendezett és varázslatos környezetben tölthetik szabadidejüket a pécsiek.