Jelentős késések a pécsi és a székesfehérvári vasútvonalon

2013. augusztus 6., kedd 17:27

Budapest, 2013. augusztus 6. - Műszaki hiba miatt 20-40 perces késésre számíthatnak a pécsi, illetve a székesfehérvári vasútvonalon utazók - közölte a Mávinform sajtóügyeletese kedd délután az MTI-vel. Várhatóan csak késő este áll helyre a rend.

Miklós Éva tájékoztatása szerint a két vonal közös szakaszán, Érd-elágazásnál meghibásodott egy biztosító berendezés, emiatt lassabban haladnak a szerelvények. A szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán, de a menetrend szerinti közlekedés valószínűleg csak késő estére áll helyre - tette hozzá az ügyeletes.
   

hirdetés

A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon a hőségriadóval összefüggő sebességkorlátozás miatt tart tovább az utazás. Ezen a szakaszon korábban 20-25 percet, jelenleg már közel 40 percet késnek a vonatok.
   

A hőségriadó ideje alatt több vonalon is sebességkorlátozást vezetett be a MÁV napközben 11 órától este 7-ig, a várható menetidőről a vasúttársaság honlapján, a vonatinfón lehet tájékozódni - mondta Miklós Éva.

Kapcsolódó cikkek

peer-gynt-pecs400-1464714687.jpg

Pécs, 2016. június 1. - Az önkormányzat és partnerei - TÁMASZ Alapítvány Pécs, Fonavita NKft., Nevelők Háza Egyesület, Oslo és Akershus Alkalmazott Tudományok Egyeteme - az EGT Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával a Lánc u. - Ady E. u. - Hársfa u. - Engel J. u. - Zsolnay V. u. által közrefogott városrészben kísérleti fejlesztési modellprogramot hajt végre a következő egy évben.

wanted.jpg2011 után most tette először közzé a Baranya megyei rendőr-főkapitányság a legkeresettebb baranyai bűnözők top10-es listáját. Az érintetteket általában nem is egy, hanem több elfogatóparancs alapján is keresik, közülük többeket nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában. A listán szereplők többségét nem a legsúlyosabb bűncselekmények miatt, hanem például lopás, csalás, sikkasztás miatt üldözik, de van, aki tartásdíj nem fizetése miatt akasztott tengelyt a hatósággal.

nyugat-mecsek-felszini-furas-1380385495.jpgBoda, 2013. szeptember 28. - Jövő év elején megkezdi a terepi munkálatokat a Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Kft. a Nyugat-Mecsekben. Ez a lépés fontos elemét képezi annak a több évtizedes kutatási programnak, melynek végén a szükséges hatósági engedélyek birtokában kijelölhető lesz a nagy aktivitású tároló helye.