Január 8-án folytatják a pécsi diákok a tiltakozást

2013. január 3., csütörtök 11:16

haha-1357211106.jpg

"Mi vagyunk azok, akikre mindvégig vártunk" - állítja a pécsi Hallgatói Hálózat kisfilmjében, amelyet pécsi tanárokkal, egyetemi oktatókkal, hallgatókkal és középiskolai diákokkal együtt készítettek. A filmben az érintettek azt fogalmazzák meg, mi a problémájuk a köz- és felsőoktatás tervezett reformaival, és helyette milyen valódi reformokat találnának szükségesnek ők maguk. Január 8-án a pécsi középiskolák és az egyetem második közös fórumával folytatják a tiltakozást.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Több tízezer forintos többletköltséggel számolhatnak azok a hallgatók, akiknek nem sikerül kollégiumi elhelyezéshez jutniuk és albérletet kell kivenniük a hamarosan kezdődő felsőoktatási tanévben. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) a mintegy 22 ezer hallgatója közül 3966-nak tud ellátást biztosítani. A tíz kollégiumban fenntartott férőhelyekre tavaly 3900-an pályáztak, de csak 3700 diák elhelyezésére volt mód.

Pécs, 2014. február 15. - „Nem merült fel a nevem gyanúsítottként a Pécsi Tudományegyetemet érintő 2010-es vesztegetési üggyel kapcsolatos büntetőeljárásban” - jelentette ki az intézmény rektora tegnapi sajtótájékoztatóján. Bódis József egy hangfelvételre reagált, amelyet szavai szerint egy ismeretlen juttatott el a média képviselőihez.

Pécs, 2015. január 23. - Véget ért a PTE FEEK vezetésével, magyar és horvát szervezetek összefogásával megvalósult csaknem másfél éves projekt, melynek fő célja volt, hogy pszichés és mentálisan akadályozott embereket segítsen vissza a munka világába. A sokakat érintő probléma mögött gyakran a munkáltatók kirekesztő magatartása áll, de van segítség.