Indul a PEER GYNT kísérleti fejlesztési program

2016. június 1., szerda 06:00

peer-gynt-pecs400-1464714687.jpg

Pécs, 2016. június 1. - Az önkormányzat és partnerei - TÁMASZ Alapítvány Pécs, Fonavita NKft., Nevelők Háza Egyesület, Oslo és Akershus Alkalmazott Tudományok Egyeteme - az EGT Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával a Lánc u. - Ady E. u. - Hársfa u. - Engel J. u. - Zsolnay V. u. által közrefogott városrészben kísérleti fejlesztési modellprogramot hajt végre a következő egy évben.

A program célja, hogy a városrészben élő emberek igényeihez igazított, a közösségi összetartozást erősítő, a helyi problémákra megfelelő megoldást kínáló szolgáltatások kerüljenek kidolgozásra és bevezetésre.

 

A fejlesztés eredményeként megnyílik a Peer Gynt Közösségi Tér (Sándor utca 1. - Ady Endre utca 76.), valamint egy használtbútor felújító műhely és egy belvárosi közösségi kávézó kezdi meg működését.

hirdetés

 

Pécs Város Önkormányzata és a pályázatban közreműködő szervezetek szeretnék bevonni a városrészben élő lakosokat, közösségeket, vállalkozásokat, egészségügyi-, szociális- és oktatási intézményeket, civil szervezeteket a leendő szolgáltatások tervezésébe. Az elképzelések szerint a helyiek véleményeiket, ötleteiket személyes találkozások, fórumok, műhelymunkák keretében fejthetik ki.

 

A program várható eredményeként a városrészben nemcsak infrastrukturális fejlesztések valósulhatnak meg, de a lakosságnak lehetősége lesz aktívan alakítani a városrész közösségi- szociális szolgáltatásait, meghatározni a fejlődés, változás irányát, formáit.

 

A fórumokat a következő időpontokban és helyszíneken rendezik meg:

  • 2016. június 16. 18.00-20.00 TÁMASZ Alapítvány Pécs, Nappali Centrum, Dugonics u. 26.
  • 2016. június 20. 18.00-20.00 Zsolnay Kulturális Negyed, E78 oktatóterem
  • 2016. június 30. 18.00-20.00 PEPITA Kultúrtér (Balokány-Liget), Zsolnay Vilmos u.12.

Forrás: Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

peer-gynt-pecs-1464714406.jpg

Kapcsolódó cikkek

kep-088-1372263280.jpg

Sajátos módon ünneplik Horvátország EU-s csatlakozását a holland származású Simon Wintermans ötletének köszönhetően. Hogy Pécs városa is fontosnak tartja az akciót, azt jól mutatja, hogy Nagy Csaba alpolgármester is végigkerekezi a távot. A sajtótájékoztatón elmondta: a város számára rendkívül fontos a Pécs-Eszék évtizedes testvérvárosi kapcsolat. A határ eltűnésével pedig további üzleti lehetőségek nyílnak meg, ami új impulzus lehet mindkét város számára.

Pécs, 2015. október 30. - Megkaphatja az 1 milliárd 256 millió forintos állami támogatást az önkormányzat a több mint negyedszázada üresen álló magasház bontásához, miután a város közgyűlése csütörtökön jóváhagyta a pénzfelhasználás és az elszámolás részletes feltételeiről szóló szerződést.

Ezúton értesítjük a tisztelt utazóközönséget és az autósokat, hogy 2014. április 5-én, a II. Kertváros Nap ideje alatt (14-23 óráig) az alábbi forgalmi rend változásra, elterelésre és útvonal-módosításra számítsanak...