Indul a PEER GYNT kísérleti fejlesztési program

2016. június 1., szerda 06:00

peer-gynt-pecs400-1464714687.jpg

Pécs, 2016. június 1. - Az önkormányzat és partnerei - TÁMASZ Alapítvány Pécs, Fonavita NKft., Nevelők Háza Egyesület, Oslo és Akershus Alkalmazott Tudományok Egyeteme - az EGT Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával a Lánc u. - Ady E. u. - Hársfa u. - Engel J. u. - Zsolnay V. u. által közrefogott városrészben kísérleti fejlesztési modellprogramot hajt végre a következő egy évben.

A program célja, hogy a városrészben élő emberek igényeihez igazított, a közösségi összetartozást erősítő, a helyi problémákra megfelelő megoldást kínáló szolgáltatások kerüljenek kidolgozásra és bevezetésre.

 

A fejlesztés eredményeként megnyílik a Peer Gynt Közösségi Tér (Sándor utca 1. - Ady Endre utca 76.), valamint egy használtbútor felújító műhely és egy belvárosi közösségi kávézó kezdi meg működését.

hirdetés

 

Pécs Város Önkormányzata és a pályázatban közreműködő szervezetek szeretnék bevonni a városrészben élő lakosokat, közösségeket, vállalkozásokat, egészségügyi-, szociális- és oktatási intézményeket, civil szervezeteket a leendő szolgáltatások tervezésébe. Az elképzelések szerint a helyiek véleményeiket, ötleteiket személyes találkozások, fórumok, műhelymunkák keretében fejthetik ki.

 

A program várható eredményeként a városrészben nemcsak infrastrukturális fejlesztések valósulhatnak meg, de a lakosságnak lehetősége lesz aktívan alakítani a városrész közösségi- szociális szolgáltatásait, meghatározni a fejlődés, változás irányát, formáit.

 

A fórumokat a következő időpontokban és helyszíneken rendezik meg:

  • 2016. június 16. 18.00-20.00 TÁMASZ Alapítvány Pécs, Nappali Centrum, Dugonics u. 26.
  • 2016. június 20. 18.00-20.00 Zsolnay Kulturális Negyed, E78 oktatóterem
  • 2016. június 30. 18.00-20.00 PEPITA Kultúrtér (Balokány-Liget), Zsolnay Vilmos u.12.

Forrás: Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

peer-gynt-pecs-1464714406.jpg

Kapcsolódó cikkek

2013. június 24., hétfő - Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék hétfőn, nem jogerősen azt a férfit, aki egy zsinórral megölte volt élettárását tavaly ősszel Mohácson.

Mint, ahogy azt a Magyar Közút közleményében megjósolta, elérte a Dunántúlt a hófúvás.
A MÁV járatai-egyelőre-fennakadás nélkül közlekednek, a lakosságot viszont arra kérték: aki teheti, ne induljon útnak.

Pécs, 2015. október 24. - A világgazdaságot kisebb sokként érte a kínai gazdaság lassulása, azonban a fejlett régiókban ezzel együtt is a növekedés a meghatározó. Ebben a recessziót követő kilábalási ciklusban jellemzően a fogyasztás erősödése, a nagyobb kiadást igénylő vásárlások dominálnak, ezért most azokra a szektorokra és befektetési lehetőségekre érdemes figyelni, amelyek ezekből profitálnak - mondták el a K&H befektetői klub e heti pécsi rendezvényén a befektetési szakemberek.