Idősgondozási támogatással éltek vissza

2014. augusztus 21., csütörtök 19:30

Pécs, 2014. augusztus 21. - Idősek gondozására felvett állami támogatással élt vissza a gyanú szerint egy pécsi székhelyű alapítvány, az ügyben eljárást folytat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatósága - közölte a szervezet sajtóreferense.

Kuperczkó Adrienn közleménye szerint az egy házaspár által létrehozott alapítvány 13 millió forint állami hozzájárulást kapott a Magyar Államkincstártól 151 ember házi gondozásához.

hirdetés

 

A támogatások jogosságát vizsgáló ellenőrzéssorozat során derült ki, hogy a szervezet a pénz megszerzéséhez valótlan tartalmú dokumentumokat felhasználva nyújtotta be igényléseit. A gyanú szerint az alapítvány az igényelt összeget 80 gondozott esetében nem vagy csak részben fordította gondozásra. A helyszíni ellátásokat csak "papíron igazolták le", a segítségnyújtás alanyaként több esetben nem beazonosítható vagy már elhunyt betegeket szerepeltettek. A házaspárt költségvetési csalással gyanúsítják - ismertette a sajtóreferens.

 

A férfi eltűnt, miután közölték vele, hogy mivel gyanúsítják, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene - tette hozzá.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

magashaz.jpgHajléktalanok okoztak tüzet, amikor berendezési tárgyakat gyújtottak meg a Magasházban.

2013. május 6., hétfő – Hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz a Magyar Szocialista Párt a Pécsi Vízművel kapcsolatos önkormányzati megállapodás miatt – jelentette be Tóth Bertalan, a párt országos elnökségének tagja hétfői sajtótájékoztatóján, Pécsen.

kep-334-1367239850.jpg

Pontosan érkezett. Mosolyogva köszöntött, majd szemügyre vette a tulipánokat. A Tulipécs fesztivál létrehozójával, az ország első cementlap múzeumának tulajdonosával, Simon Wintermanssal beszélgettem. A holland származású férfi közvetlen, sokoldalú, és- mint kiderült-mindenről megvan a véleménye...