Hova írassam a gyereket? Vélemények első kézből

2016. február 16., kedd 06:05

gyerekek400-1455569865.jpg

Pécs, 2016. február 16. - Közeleg a beiratkozások időpontja. Javában zajlanak a nyílt napok, iskola előkészítő foglalkozások. A Pécsimami szülői véleményekkel segíti az intézményválasztás előtt állókat.

„Hová írassam a gyerekem?” Ez a kérdés garantáltan minden szülő fejében megfordul. Vannak, akik a bölcsődeválasztást megússzák, de az óvoda- és az iskolakeresés bizony mindenkinél okoz némi fejtörést.

 

Mert mitől  jó egy intézmény? Attól, hogy könnyen megközelíthető és árnyas az udvara, így nem kell félni, hogy napszúrást kap a gyerek? Vagy attól, hogy jók a továbbtanulási statisztikák és elérhető színvonalas angol oktatás már az első évtől? Netán azért, mert kedvesek az óvónők és egészséges ételeket kapnak a gyerekek?

hirdetés

 

A választ minden család a saját értékrendje alapján adja meg, és ebben a szülők szívesen támaszkodnak azok tapasztalataira, akik már a kiszemelt intézménybe járnak.

 

A Pécsimami nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összegyűjtse első kézből, maguktól a szülőktől, hogy miért érdemes egy-egy intézményt választani.

 

Az eddig beérkezett több száz szülői vélemény máris olvasható a Pécsimami weboldalán (az egyes intézményeknél), de 2016. február 29-ig még bárki elmondhatja, hogy miért szereti azt az intézményt, osztályt, csoportot, ahova gyermeke jár.

 

A beérkezett szülői visszajelzésekből készült válogatás itt található a Pécsimamin.

 

A Pécsimami weboldal Programajánlójában a szülők tájékozódhatnak a nyílt napok, előkészítő foglalkozások időpontjáról, később a beiratkozással kapcsolatos információkról.

 

Forrás: Gellén Nóra / Pécsimami Közhasznú Egyesület, képünk illusztráció

Kapcsolódó cikkek

a-megkerult-plasztikkartya400-1423799330.jpgPécs, 2015. február 13. - Az nem meglepő, hogy a pécsiek elhasznált vize a szennyvíztisztító telepről messze eljut, hiszen a szennyvízkezelés végén a Pécsi-vízbe vezetett tiszta víz a Dráván és a Dunán át a Fekete-tengerbe kerül. De hogy egy kanadai jövevény „akadjon fenn” a pécsi szennyvíztelepen, még a sokat látott helyi szakembereket is meglepte.

Öntözőrendszereket és vetőmagcsomagokat kaptak hátrányos helyzetű családok a baranyai Egyházasharasztiban. Az izraeli cégek és a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány adományait Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete és Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, az alapítvány kuratóriumi elnöke adta át csütörtökön.

Boda, 2016. szeptember 26. - Kedvező eredménnyel zárultak az idei kutatómunkák a Nyugat-Mecsekben, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Kft. szakemberei nem találtak kizáró okot egy majdani, nagy aktivitású hulladéktároló kialakítására.