Hogyan tovább? - Pécsi Civil Konferencia v2.0

2014. június 16., hétfő 06:00

Pécs, 2014. június 16. - Milyen változásokon esett át a pécsi civil szektor 2010 óta? Hogy látják a civil szervezetek képviselői a város és a civilek kapcsolatát? Melyek a következő időszak fő kihívásai, és hogyan lehetne ezeket közösen megoldani? Ezekre a kérdésekre keresnek válaszokat a június 20-i konferencia résztvevői.

A „Pólustól a kulturális fővárosig - és azon túl”, „A városi civil kapuk hálózata” és „PecsWork - közösségszövetek a városban” címmel elhangzó előadások mellett műhelymunka vár a Balokány-liget Pepita Kultúrterében megrendezendő eseményen résztvevőkre.

hirdetés

 

A jelentkezéseket június 17-ig várják a szervezők.

 

A részletes program és további tudnivalók elérhetők a balokany.hu-n.

Kapcsolódó cikkek

golyafioka-a-feszekben400-foto-voros-anna-ddnp-1402848659.jpgPécs, 2014. június 15. - Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok Hetét, amely hazánk természeti és kulturális értékeire, nemzeti parkjaink ökoturisztikai programjaira kívánja felhívni a figyelmet. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakvezetéses túrákkal, érdekes programokkal várja a vendégeket a programsorozat keretében.

Pécs, 2014. május 20. - Külső Védelmi Terv gyakorlatot tartanak május 21-én, szerdán a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló kormányrendelet alapján. Tűz, és füst lepheti majd el a pécsi Állomás utca és a 6-os főút egy részét. Az üzem szirénái is működésbe lépnek majd.

alkotmany-utcai-iskola-tuz-1377078941.jpgMozgalmas napokat tudhat maga mögött a katasztrófavédelem Baranyában. A hosszú hétvégén 43 segélyhívás érkezett a megyei főügyeletre, amelyből 29 tűzeset, 11 műszaki mentés és 3 téves jelzés volt. Az önkéntesek segítségére is szükség volt, a Misina Mentőcsoport vasúti töltésről lezuhant személyt hozott fel tíz méter mélyből… Ízelítőt adunk a történtekből.