Házi gondozás kellékei kölcsönözhetők Pécsen

2015. augusztus 14., péntek 07:00

Pécs, 2015. augusztus 14. - Átadták a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának (MEREK) gyógyászati segédeszközök kölcsönzésére szolgáló logisztikai bázisát a Mohácsi és a Tüskésréti út sarkán.

A 420 négyzetméteres ingatlan része a szervezet hat logisztikai központból álló országos hálózatának, amelyet szeptember végéig alakítanak ki - mondta el újságíróknak a csütörtöki átadón Kogon Mihály, a MEREK igazgatója. Hozzátette: az egymilliárd forint európai uniós támogatásból a pécsihez hasonló központ épült Győrben, Debrecenben és Mórahalmon, a székesfehérvári és a miskolci egység a következő hetekben készül el.

hirdetés

 

Kogon Mihály közölte, a Guruló Műhelyhálózattal együttműködve megvalósított projekt olyan házi gondozást segítő kellékek kölcsönzésére nyújt lehetőséget, mint az elektromos ágyak, emelők, higiéniai, továbbá a járást és otthoni akadálymentesítést segítő eszközök. A visszahozott kellékeket fertőtlenítjük, javítjuk, tároljuk, hogy szükség esetén újra kölcsönözhetőek legyenek - jegyezte meg.

 

A MEREK igazgatója elmondta: Magyarországon kevésbé ismert, hogy lehet kölcsönözni gyógyászati segédeszközöket, ezért feladatuknak tekintik, hogy a szolgáltatást, a kellékeket ismertté tegyék az érintettek körében. Korszerű, hatékony eszközökről van szó, amelyek jelentősen megkönnyítik a családok helyzetét, segítik a felépülést, a mielőbbi visszatérést a munkába - mondta Kogon Mihály.

 

Az eseményen kiosztott sajtóanyagban olvasható, hogy a logisztikai hálózat különösen nagy segítség lehet az évente 13-15 ezer csípőtájéki operáción átesett betegnek, 3-4 ezer elektromos kerekesszéket használó és 8-10 ezer súlyosan, halmozottan fogyatékos embernek, továbbá gondozóiknak.

 

Szekeres Pál, a fogyatékosok társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztos arról szólt, hogy a MEREK logisztikai hálózata régi hiányt pótol. A bázisok megváltozott munkaképességű embereknek teremtenek munkahelyeket, és hozzájárulnak a társadalmi szemléletváltáshoz, a fogyatékkal élők integrációjához - mondta.

 

Forrás: MTI, bővebben: www.merek.hu

Kapcsolódó cikkek

Bajnai Gordon Komlón

Ha összefogunk, lehet magyar csoda. „Csigolyánként törik el a magyar demokrácia gerincét.”

szigetvari-gyogyfurdo-belulrol400-1391025036.jpgSzigetvár, 2014. január 28. - Gyógyhely minősítést kapott a napokban Szigetvár, amely fejlesztéseket és a turizmus erősödését reméli az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) elismerésétől.

Egy kisbusz szenvedett balesetet Pécsett a Magaslati úton augusztus 26-án a késő esti órákban. A helyszínre egy tűzoltóegység és egy műszaki mentéshez használt eszközökkel felszerelt jármű vonult.