Hatvan százalékkal több baranyai álláshirdetés

2014. április 28., hétfő 06:00

uj-hirdetesek-szama400-1398541120.jpgBudapest, 2014. április 28. - Folytatódott a 2013-ban tapasztalt növekedés az online álláshirdetések piacán. Az első negyedévben 40 százalékkal több pozíciót hirdettek meg a cégek, mint tavaly ilyenkor. Baranya megyében az országos átlagot meghaladóan, 60 százalékkal nőtt az új álláshirdetések száma.

A Profession.hu első negyedéves jelentése arra is rámutat, hogy emelkedett azoknak a hirdetéseknek az aránya, amelyeknél nem kérnek diplomát, vagy nyelvtudást. Ezzel párhuzamosan legtöbben az eladó, a raktáros, és a területi képviselő állásokat keresik. Az országos szinten népszerű szakmák mellett Baranya megyében különösen könnyű konstruktőrként elhelyezkedni.

 

A hirdetésszám növekedésével párhuzamosan az álláskeresők is aktívabbak lettek: a Profession.hu rendszerében 22 százalékkal többen regisztráltak az első három hónapban. A cégek leginkább fejlesztőket, könyvelőket és ügyfélszolgálati munkatársakat keresnek, de a megyében nagyon népszerű a konstruktőri pozíció is. A munkáltatók többsége megköveteli a felsőfokú angol nyelvvizsgát (29%), és a diplomát (75%). Baranya és Hajdú-Bihar megyében keresnek a leginkább olyan munkaerőt, ahol nem szükséges szakmai tapasztalat. A követelményekkel ellentétben a legtöbb jelentkezés az adminisztrációval, vagy értékesítéssel kapcsolatos munkakörökre érkezik, nyelvtudás nélkül (51%).

hirdetés

 

„Elképesztő növekedést látunk a meghirdetett új állások számában, ráadásul egy, a cégek körében készített kutatásunkból* tudjuk, hogy ezek 42 százaléka új pozíciót jelent, 47 százalék esetében megüresedett állásról beszélünk és csak 8 százalék mögött áll átszervezés” - mondta Zsédely Krisztián, a Profession.hu értékesítési vezetője. „Minden jel arra mutat, hogy határozott növekedésnek indult a versenyszféra és emellett a munkavállalók is nagyobb kedvvel keresnek új állásokat, nem kapaszkodnak már annyira a székükbe” - tette hozzá.

 

02legtobb-hirdetest-kapott-poziciok450-1398541145.jpg

 

Országos szinten tavaly az első negyedévben mérnököket kerestek leginkább a cégek, idén a fejlesztők, a könyvelők, az ügyfélkapcsolati munkára pályázók és az értékesítők is több állást találhatnak, Baranya megyében azonban konstruktőrként is könnyű elhelyezkedni. 10-ből 9 állás teljes munkaidős, ezt követik a 6 órás (4%) és a 4 órás (3%) részmunkaidős hirdetések. Továbbra is Budapesten, Pest megyében és Győr-Moson-Sopron megyében a legkönnyebb és Nógrádban a legnehezebb állást találni.

 

Baranya megyében a 10 legnagyobb hirdető között a fejvadász cégek mellett az Aquaprofit Zrt. és a Budapest Bank kaptak helyet. Országos szinten a legtöbb jelentkezés egy cipőbolt lánchoz, a CCC Hungary-hoz és a CIB Bankhoz érkezett. Arányaiban véve a diplomát igénylő és a 3 évnél több tapasztalatot kérő állásokra jelentkeznek kevesebben. A legtöbben az adminisztráció és a sofőr kategóriákban adják be az önéletrajzukat.

 

03kategoriak-szerint450-1398541164.jpg

 

*Profession.hu - Munkáltatók munkahelyteremtési szándéka kutatás 2014.

 

Forrás: Profession.hu/Noguchi Porter Novelli

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. október 13. - A Tettye Forrásház tájékoztatja ügyfeleit, hogy szakemberei tervezett tűzcsapi oltóvíz-hozammérést végeznek Pécsett a Megyeri téren és a Madách Imre utcában csütörtökön, október 13-án. Az intenzív vízvételezés hatására nagyobb mennyiségű vízfolyás jelenhet meg az úttesten, ez a munkálatok velejárója, nem meghibásodásból ered.

erdojarasi-tilalom-szokott-farkas-miatt400-1446391082.jpgPécs, 2015. november 1. - Nem keresik tovább a pécsi állatkertből megszökött farkast - mondta az intézmény igazgatója az MTI érdeklődésére. Szatyor Miklós indoklása szerint az állat megtalálására és befogására szombat délelőttől vasárnap reggelig tartó erőfeszítések eredménytelenek voltak, s mivel nem tudják, hogy a ragadozó hol lehet, nem látják értelmét a kutatás folytatásának.

pv-1355940413.jpg

A robbanótestet Pécsváradon, a Kossuth Lajos utcában földmunkálatok közben találták. A helyszínre érkező tűzszerészek megállapították, hogy egy PG 2 típusú szovjet páncéltörő rakéta került elő.