Hatszázmillió forint dél-baranyai szervezeteknek

2013. november 21., csütörtök 12:00

Gazdaság- és szolgáltatásfejlesztésre kap 600 millió forintnyi támogatást negyvenegy dél-baranyai szervezet a LEADER-programban. Az erről szóló határozatokat Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő és Hargitai János baranyai kormánymegbízott adta át Siklóson.

A nyertesek, amelyek sorában önkormányzat, gazdasági társaság éppúgy megtalálható, mint református társegyházközség, vagy sportegyesület, a pénzt a turizmushoz, a sporthoz és egyebek mellett a vallásgyakorláshoz köthető kisebb beruházásokra költik.

hirdetés

 

Tiffán Zsolt az MTI érdeklődésére elmondta, hogy mivel a közszféra, az önkormányzatok, a civil szféra és a helyi gazdaság összefogásán alapuló LEADER-együttműködés a jövőben kiterjed a gazdaságfejlesztés más területeire is, a LEADER szervezeti rendszerének megújítására van szükség ahhoz, hogy az eddiginél jobban ki lehessen használni a 2014-2020 közötti uniós tervezési ciklusban rendelkezésre álló pályázati lehetőségeket.

 

A dél-baranyai Ormánság felzárkóztatását célzó Ős-Dráva program kormánybiztosaként is dolgozó politikus kitért rá, hogy a következő uniós költségvetési időszakban a korábbinál több operatív program lesz vidékfejlesztési támogatások elnyeréséhez.

 

Tiffán Zsolt rámutatott, hogy a kormány kiemelt feladatként kezeli a vidékfejlesztést, amelyet a közelmúltban a kivitelezés szakaszába ért Ős-Dráva program sikere is bizonyít.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

surprised-man-reading-letter-1359730489.jpg

Hosszú évek után is gyötörte a baranyai férfi lelkét a sorozatos bliccelés, így megpróbálta jóvátenni régi bűneit. F. Tamás egy levél kíséretében 50000 forintot küldött a Pannon Volánnak, hogy kompenzálja a céget az anyagi veszteségekért.

Komló, 2013. november 9. - Hosszú út vezet a nemzeti felzárkózási stratégia sikeréhez, de az általa elindított pozitív változások jelei már láthatók - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Komlón.

Pécs, 2014. május 13. - A PÉCSEXPO több évtizedes hagyományai közé tartozik, hogy a kiállítók soraiban egyaránt megtaláljuk a város és a régió nagy cégeit és kisvállalkozásait egyaránt. Így nem csoda, hogy a standok mérete is a néhánytól több száz négyzetméterig terjed.