Használt ruhákból készítettek fejlesztő játékokat

2016. május 1., vasárnap 08:00

Pécs 2016. május 1. - Használt ruhákból fonással, szövéssel és hurkolással fejlesztő játékokat készített a Retextil Alapítvány a Norvég Civil Támogatási Alap mintegy 20 millió forintos támogatásával Pécsen.

Az alapítvány tájékoztatása szerint a húsz hónapos projekt során huszonegy terápiás eszközt fejlesztettek és készítettek el fogyatékkal élő és fejlődésükben elmaradott gyermekeknek. Megnyitottak továbbá egy Játszóterem nevű, Retextil-termékekkel berendezett, beltéri fejlesztő játszóbarlangot Pécs központjában.

hirdetés

 

A program során elkészített terápiás játékokat kilenc Baranya megyei gyerekháznak és öt fejlesztő intézménynek adományozták a szervezők.

 

A térség hátrányos helyzetű településein foglalkozásokat tartottak, több száz gyerek próbálhatta ki a terápiás termékeket, hintákat, csörgőket, bábokat, labdákat - írták.

 

A retextil technológia magyar találmány, lényege, hogy textilhulladékból fonalat, majd abból fonás, szövés, hurkolás alkalmazásával egyedi lakberendezési tárgyakat, divattermékeket készítenek, megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásával - olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI, bővebben: retextil.hu

Kapcsolódó cikkek

megyervarosi-iskola-felujitas1-400-1392223824.jpgPécs, 2014. február 12. - A közbeszerzési eljárás lefolytatását követően decemben 18-án a munkaterület-átadással megkezdődtek a "Megyervárosi Iskola fejlesztése" című projekt munkálatai. Csizi Péter alpolgármester örömmel jelentette be, hogy a munkálatok az ütemtervnek megfelelően haladnak, szeptemberben megkezdődhet a tanítás.

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából rendkívüli közgyűlést tartottak a Városházán. Kovács Béláról is megemlékeztek. Az eseményt a Himnusz közös éneklése zárta.

A Janus Pannonius Múzeum szakemberei a római kor különböző korszakaiból származó leletekre, többek között aranyékszerre bukkantak a Szepesy utca 6. szám alatti beruházást előkészítő földmunkák során zajló előzetes régészeti feltárásnál.