Háromszáz néptáncos, félnapnyi kerékpár a harkányi szüreten

2013. szeptember 12., csütörtök 13:00

harkanyi-szuret-neptanc2013-1378958727.jpgA háromnapos Szőlő és bor ünnepére több mint tízezer látogató érkezett szeptember első hétvégéjén a baranyai fürdővárosba. A siklósi és villányi borok mellett rendhagyó módon tizenkét órás maratoni kerékpárverseny, Majka-koncert és az X-faktor győztes Oláh Gergő várta a Harkányba érkezőket.

A fesztivál fő programjaként megrendezték az I. Hazai Országúti 12 Órás Kerékpáros Maratont profiknak, amatőröknek és csapatoknak váltó kategóriában. A versenyt abszolút összesítésben Vörös Vince amatőr kerékpáros nyerte, aki a megadott időn belül 32 kört, vagyis közel 406 km-t tett meg. A verseny apropóját a Harkány és a horvátországi Belisce közötti, 2013 januárjában kezdődött pályázati kapcsolat keretében megvalósuló bicikliút adta, amely az egyik első Magyarországot Horvátországgal összekötő biciklis útvonal.

hirdetés

 

A 12 órás verseny közben tíz különböző villányi és siklósi boros pincészet kínálta a legszebb tételeit, friss, édes mustjait és csemegeszőlőit. A szüreti felvonulást a hazai és horvát folklórcsoportok népviseletei és hagyományőrző zenéi és táncai tették autentikussá, míg a rendhagyó programokról olyan ismert és népszerű előadók koncertjei gondoskodtak, mint Majka&Curtis vagy Oláh Gergő az X-faktor győztesének produkciója.

 

A felnőtteknek szóló programok mellett a gyerekeket sem felejtették el a szervezők. A „Harka legenda útján” megrendezték az első kerekpáros tájékozódási versenyt iskolásoknak, és egy kerékpáros ügyességi akadályversenyt a kisebbeknek.

 

A tizenkilencedik alkalommal megszervezett harkányi szüreti fesztivál a régió egyik legnagyobb, legtöbb embert megmozgató eseményévé nőtte ki magát. „A hagyományőrző programok mellett törekszünk a fiatalabb generációk igényeit is kielégíteni, ezért változatos témájú és csoportokat megszólító programokat szerveztünk. A látogatói szám azt mutatja, hogy megérte, több mint tízezer érdeklődő látogatására eddig még nem volt példa szüreti programjainkon. Reméljük, hogy jövőre is hasonlóan sok embert megmozgató eseményekkel tudunk majd készülni!” - mondta dr. Imri Sándor, Harkány polgármestere.

 

Forrás: Harkány Város Önkormányzata

Kapcsolódó cikkek

nick-udvar-1372088897.jpg

Megújuló közterek, gyümölcsfaültetés bölcsődékben és óvodákban, kiskertek az intézmények udvarán, művészi installáció a Nick udvarban, kutyafuttató bővítése, megszépülő Balokány-liget és  Béke-park – csak néhány a civil szervezetek programjai közül, akik a város civil pályázatán nyertek.

„Szülővárosába” érkezik  a legértékesebb Zsolnay  váza. A műtárgyat január 8-án mutatják be a Zsolnay Kulturális Negyedben – jelentette be Csizi Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A pécsi önkormányzat abban bízik, hogy a magasház jelenlegi tulajdonosa eleget tesz a kormányhivatal határozatának, és a szükséges forrás megszerzésével határidőre lebontatja a több mint két évtizede lakatlan épületet - tájékoztatta a polgármesteri kabinetiroda az MTI-t.