Három évre ítélték jogerősen a szeretőjét kegyetlenül bántalmazó pécsi férfit

2014. január 15., szerda 12:37

Jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a pécsi férfit, aki 2012 nyarán kegyetlenül bántalmazta szeretőjét.

 A jelenleg 57 éves férfi 2009-ben létesített szerelmi viszonyt a későbbi sértettel, aki korábban édesapja élettársa volt. A férfi és az asszony 2012. július 6-át Pécsett töltötte, a vádlott egy kocsmában ismerősével italozott. Az alkoholfogyasztást este a vádlott lakásán is folytatták.
    A vádlott enni kért a sértettől, majd amikor úgy látta, hogy a vacsorához hozott kés piszkos, megpofozta a nőt. Az asszony az ütéstől a földre került, ekkor a vádlott a nyakára lépett, és szidalmazni kezdte. A sértett el tudott menekülni, egy közeli kertészetben és a rendőrségtől is megpróbált segítséget kérni, de a vádlott megtalálta, és visszavitte otthonához.
    A férfi arra kényszerítette a nőt, hogy vetkőzzön meztelenre, majd egy több méteres rozsdás lánccal megkötözte, és fellógatta egy gerendára, úgy, hogy a sértett csak lábujjhegyen érte el a földet. A vádlott megfenyegette az asszonyt, hogy megkínozza, megöli és egy gödörben elföldeli a kertben.
    A vádlott meg is rugdosta az asszonyt, aki elvesztette az eszméletét, ekkor a férfi fellocsolta a nőt, és levette róla a láncot, majd felszólította, hogy feküdjön le az ágyba, és pihenjen.
    A férfi még két napig a házban tartotta a nőt, megfenyegette, ha el próbál menni, akkor megöli, s ráparancsolt, mondja azt, a sérüléseket úgy szerezte, hogy elesett a biciklivel.
    Az asszony hétfőn tért vissza szülőfalujába, otthon az állapotát látva az ismerősei értesítették a rendőrséget, és mentőt hívtak, ők a mohácsi kórházba vitték a nőt.
    A bíróság a személyi szabadságnak a sértett sanyargatásával elkövetett megsértése és súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit. A táblabíróság döntésének indoklásában Gyurisné Komlóssy Éva tanácsvezető bíró kifejtette, hogy az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék által kiszabott büntetés eltúlzottan enyhe, de mivel az ügyészség nem fellebbezett, az ítélőtábla nem súlyosbíthatta.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2016. december 8. - Ünnepi fények, öröm, nyugalom. Lassan minden adott a karácsonyi készülődés megkezdéséhez. Az Advent beköszöntével már hivatalosan is elkezdődött 2016 karácsonyi időszaka, s ezzel a ’milyen ajándékot adjak a szeretteimnek’ izgalma is lassan eluralkodik az embereken. Azért, hogy az ajándékok beszerzése ne az utolsó pillanatra maradjon, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. idén másodszorra is megrendezi nagysikerű Shopping napját, ezúttal három napon keresztül.

erdojarasi-tilalom-szokott-farkas-miatt400-1446391082.jpgPécs, 2015. november 1. - Nem keresik tovább a pécsi állatkertből megszökött farkast - mondta az intézmény igazgatója az MTI érdeklődésére. Szatyor Miklós indoklása szerint az állat megtalálására és befogására szombat délelőttől vasárnap reggelig tartó erőfeszítések eredménytelenek voltak, s mivel nem tudják, hogy a ragadozó hol lehet, nem látják értelmét a kutatás folytatásának.

boldog2016-ot400-1451594682.jpg

Pécs, 2015. december 31. - Olvasói eddigi megtisztelő figyelmét megköszönve és arra ezután is számítva kíván sikerekben gazdag, boldog új esztendőt a PécsiPlusz.hu szerkesztősége.