Harkányfürdőn a nyugdíjasszövetség elnöksége

2014. február 27., csütörtök 06:00

nyugdijasok-harkany400-1393449010.jpgA harkányfürdői Dráva Hotelben tartotta idei második elnökségi ülését a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége. Az ország egyik legnagyobb ilyen csoportjaként több tucat szervezetben közel 130 000 tagot összefogó egyesülés vezetése első ízben látogatott el a fürdővárosba, ahol a tanácskozás mellett az üdülési és gyógyulási lehetőségek feltérképezése is szerepelt a programjukban.

A helyi turisztikai szakemberek által szervezett study tour során a vendégek megismerték a Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórház, valamint a Gyógy- és Strandfürdő kínálatát, kiváltképp természetesen a nemzetközi hírű harkányfürdői gyógyvízre alapozott rekreációs, egészség-megőrzési és terápiás célú szolgáltatáscsomagokat. Az intézmények rövid bemutatkozó prezentációjukban elsősorban az idősebb korosztály számára vonzó pihenési és gyógyulási lehetőségeket ismertették, de kitértek a térség más turisztikai látványosságaira is. Az ismertetők után a kilenc vendég meg is tapasztalhatta a gyógymedencék kínálta egyedülálló élményt. A fürdőzést máriagyűdi és siklósi kirándulás, majd a Polgár Pincében tartott borkóstoló követte.

hirdetés

 

Némethné Jankovics Györgyi, a NYOSZ elnöke elmondta, a szövetségükhöz tartozó nyugdíjas szervezetek többsége alig ismeri Harkányfürdőt és az itteni lehetőségeket. Ezért örömmel fogadták az intézmények bemutatkozását és feltett szándékuk, hogy a tagság körében terjesztik itteni tapasztalataikat. Ígéretet tett arra is, hogy már a közeljövőben tájékoztatókat tartanak országszerte, ahol a harkányfürdői víz gyógyászati alkalmazásának lehetőségeiről, az elérhető sokszínű kényelmi szolgáltatásokról és az OEP által támogatott kezelések igénybevételének feltételeiről lesz szó.

 

Forrás: Harkány Város Önkormányzata

Kapcsolódó cikkek

ddc-a-tehetsegert1-2015-400-1448690767.jpgSiklós-Beremend, 2015. november 28. - Kiemelkedő tehetségű Beremend környéki diákok pályázhattak idén is a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány által immár hatodik alkalommal meghirdetett ösztöndíjra. Az elmúlt öt évben 233 diákot támogatott a vállalat, összesen 14 680 000 Ft ösztöndíjjal.

Komló, 2015. június 23. - Nagyüzemben zajlanak a felújítások Komló útjain, vízelvezető rendszerein. A napokban készült el a Széchenyi utca teljes szakasza, de több más helyszínen is dolgoznak a városban. A kivitelezést a városgondnokság végzi a helyi közmunkások bevonásával.

marci-1355656941.jpg

Hitlerbajszos, „Heil Marcis” plakátokkal fogadták a tüntetők szombat este a Pécsre érkező Gyöngyösi Mártont. A jobbikos politikus egy lakossági fórumra jött, aminek hallgatósága nem haladta meg az odakint tüntető hatvanfős csoport létszámát. A rendezvény nyögvenyelősen indult a kintről beszivárgó „Jobbik oszolj!” és „Nácik haza!” skandálások mellett. A nem kívánt vendég azonban mégis lelkiismeretesen leadta az EU-ellenes és iráni propagandát.