Razzia a tavon - Megmenekültek a halak

2013. február 8., péntek 12:01

hal.jpgHaltolvajokat fogtak el a rendőrök Kovácsszénáján, 2013 február 8-án reggel. A helyi tóból közel fél tonna nemes halat fogtak ki, és pakoltak zsákokba.

A két Tolna megyei elkövető terepjáróval érkezett a helyszínre, gumicsónakkal és profi halászhálóval volt felszerelkezve. Éjjel szálltak vízre, kidobták a hálóikat, majd több órán át vártak. Közben a rendőrök, polgárőrök és halőrök is tudomást szereztek az esetről, gyorsan körbekerítették a tavat. Napkelte előtt a rabsicok megkezdték a lehalászást, több órán át, összesen 16 zsákot pakoltak tele, majd az autójukba tették és éppen indultak volna, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták őket. A két tolvaj ellen korábban több eljárás folyt hasonló bűncselekmény miatt. A rendőrök az összes felszerelésüket, valamint az autójukat is lefoglalták. Ellenük a Pécsi Rendőrkapitányság lopás és állatkínzás miatt indított büntetőeljárást. A tulajdonos kára részben megtérült, a zsákokból egyenként, és fajtánként tételesen leszámolva kerültek vissza a tóba a süllők, harcsák, pontyok és más nemes halfajok, pár állat azonban elpusztult. A figyelésben és elfogásban a polgárőr egyesület tagjai, valamint a Horgászegyesületek Baranya Megyei Szövetségének hivatásos halőrei voltak a rendőrség segítségére.

hirdetés

 

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

Kapcsolódó cikkek

sarok-ut-terkep400-1430500740.jpgBudapest-Sárok, 2015. május 3. - Megújul a Sárokra vezető bekötőút közel 3 kilométeres és a Sároktól az országhatárig vezető út közel egy kilométeres szakasza. A beruházás a Dél-dunántúli Operatív Program részeként, több mint 675 millió forintnyi európai uniós támogatásából valósul meg.

Daflics ezredes

Szabadlábra helyezte a rendőrség a büntetett előéletű Bagó Ferencet, aki a közelmúltban nehezen körülhatárolható "békefenntartó csoport" szervezésébe fogott. Hogyan tovább?

A téli időjárási viszonyokra felkészülés jegyében minden baranyai tűzoltóság járművezetője soron kívüli vezetéstechnikai tréningen vesz részt.