Gyors elfogások, állatkínzás, biciklis baleset

2013. július 9., kedd 17:31

rendorseg2-1373394384.jpg

Kék hírek Pécsről, július 8-9.: késsel szerzett mobil egy buszfordulóban; a férj is beszállt az üldözésbe a bölcsinél; 13 macska és 2 kutya egy Corvin utcai lakásban; június végi kerékpáros baleset szemtanúit keresik.

Késsel szerzett mobil egy buszfordulóban

 

A Pécsi Rendőrkaptányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást H. Rudolf 20 éves és K. Márk 18 éves pécsi lakosokkal szemben. Július 8-án délután, egy pécsi buszfordulóban késsel arra kényszerítettek egy 15 éves fiút, hogy adja át nekik a mobiltelefonját. A pontos személyleírás alapján a járőrök egy órán belül elfogták őket egy bevásárlóközpontban. Az eltulajdonított mobiltelefonnak egy telefonkereskedő bejelentése alapján akadtak a nyomára. H. Rudolfot és K. Márkot előbb gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, majd őrizetbe vették.

 

hirdetés

A férj is beszállt az üldözésbe a bölcsinél

 

Szintén tegnap délután egy pécsi nőtől érkezett bejelentés a Pécsi Rendőrkapitányságra, hogy az egyik bölcsőde előtt leállított gépkocsijából a táskáját valaki ellopta. Az elkövetőt üldözőbe vevő férj és egy másik személy segítségével a járőrök elfogták V. Sándor pécsi lakost a helyszíntől pár utcára. A táska és a benne lévő értékek hiánytalanul megkerültek. A 19 éves férfival szemben a rendőrség - szabadlábon hagyása mellett - lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja le az eljárást.

 

13 macska és 2 kutya egy Corvin utcai lakásban

 

A Pécsi Rendőrkapitányság maradandó egészségkárosodás vagy pusztulás okozására alkalmas módon elkövetett állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást R. László 66 éves pécsi lakos ellen. Az állatvédőrség május 18-án tett bejelentést a rendőrségre, hogy az egyik Corvin utcai lakásban több macskát és kutyát tartanak méltatlan körülmények között. A kis helyre összezsúfolt macskáknak és a kutyáknak - amint ezt a helyszínre érkező állatorvos is megerősítette - élelmük, vizük nem volt, és betegségektől voltak fertőzöttek. Az állatok gazdáját gyanúsítottként hallgatták ki. Bánásmódjával akár azok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását is okozhatta volna. A "sértetteket" a védőrség a gyepmester segítségével a városi menhelyre szállította. A büntetőeljárást az eljáró szerv július 5-én befejezte és vádemelési javaslattal a Pécsi Járási Ügyészség felé megküldte.

 

Június végi kerékpáros baleset szemtanúit keresik

 

A Pécsi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen nyomoz közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt. Az illető június 27-én 13 óra körül az Izabella utcában a Lőtér u. felől a Diána tér irányába az általa vezetett ismeretlen forgalmi rendszámú és típusú, piros színű személygépkocsival hajtott. Haladása során a Diána térre, jobbra szabálytalanul nagy ívben kanyarodott. Közben a kocsija bal oldalával áttért a szemközti sávba, és meglökte a vele szemben szabályosan haladó, balra kanyarodó kerékpárost, aki emiatt elesett.

 

A rendőrség kéri, hogy aki a balesetnek szemtanúja volt, a balesettel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Pécsi Rendőrkapitányságon vagy telefonon munkaidőben a 06-72-504-400/14-82-es melléken, vagy az ingyenes hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), továbbá a 107, 112 központi telefonszámok valamelyikén.

Kapcsolódó cikkek

Majs, 2016. március 21. - A hadszíntérkutatás módszereivel, régészek irányítása mellett fémkeresőkkel keresték az 1526-os mohácsi csata központi helyszínét a Baranya megyei Majsnál, ahol szombaton és vasárnap mintegy ezer - többségében az ütközethez köthető - lelet került elő.

Az elmúlt hétvégén három segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem megyei főügyeletére. A tűzoltóknak Somberekre, Ócsárd környékére és Somogyviszlóra kellett vonulniuk.

Pécs, 2014. május 4. - Kiemelkedő sikere volt a Zsolnay Fesztiválnak és az Egyetemi Napoknak. A ma záruló, három+1 napos pécsi esemény programjain 23 ezren  vettek részt.