Gazdasági alapok a való élethez: vetélkedő középiskolásoknak

2015. január 9., péntek 06:00

Pécs, 2015. január 9. - A Sopianae Egyesület a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának szakmai támogatásával vetélkedőt hirdet Gazdasági alapok a való élethez néven a dél-dunántúli régió 9-12. osztályos középiskolásai számára.

A verseny elsődleges célja, hogy javítsa a középiskolás korosztály pénzügyi ismereteit, ösztönözze őket a felnőtt élethez szükséges pénzügyi és gazdasági ismeretek megszervezésében. A versenyen háromfős csapatok indulhatnak. A megmérettetés 5+1 fordulóból áll. Az első 5 forduló során a csapatoknak egy-egy 30 kérdésből álló tesztsort kell kitölteniük, amit a verseny honlapján, a verseny.sopianae.org-on tehetnek meg.

hirdetés

 

A 2015 májusában, a PTE Közgazdaságtudományi Karán (KTK) megrendezésre kerülő döntőbe a legjobb öt csapatot hívják meg. A döntőbe bejutó csapatok értékes ajándékokban részesülnek. A verseny abszolút győztesének fődíja egy utazás a PTE KTK egyik külföldi partneregyetemére.

 

Nevezésre a verseny.sopianae.org honlapon a jelentkezés menüpontban van lehetőség 2015. január 5-től 2015. február 2-ig. A versennyel kapcsolatos részletes információkról az ugyanitt elérhető Versenyszabályzatból tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Forrás: Sopianae Ifjúsági Egyesület / MTI Országos Sajtószolgálat

Kapcsolódó cikkek

2013. május 6., hétfő – Hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz a Magyar Szocialista Párt a Pécsi Vízművel kapcsolatos önkormányzati megállapodás miatt – jelentette be Tóth Bertalan, a párt országos elnökségének tagja hétfői sajtótájékoztatóján, Pécsen.

barnamedve-a-pecsi-allatkertben400-1477024769.jpg

Pécs, 2016. október 21. - Tegnaptól láthatja a nagyközönség a pécsi állatkert legújabb lakóját: a 140 kilogramm súlyú, felegyenesedve két méter magas hím barnamedve Bulgáriából érkezett az intézménybe - közölte a pécsi önkormányzat az MTI-vel.

A július elseje óta nonprofit cégként működő BIOKOM csökkentette a lakossági hulladékgazdálkodási díjakat egy, a rezsicsökkentésről szóló törvénymódosításnak megfelelően.