Fonódó hálózat Pécsen - Vitassuk meg!

2014. november 12., szerda 06:05

Pécs, 2014. november 12. - Társadalmi konzultációba kezd a Nézzünk Együtt a Tükörbe program a pécsi buszközlekedéssel, elsősorban a tavaly bevezetett fonódó hálózattal kapcsolatban. A tervek szerint így az utasok és a sofőrök összegzett véleményét tárják majd a döntéshozók elé.

Vitára hívja a pécsieket a Nézzünk Együtt a Tükörbe (NET) program. A NET alapvető célja, hogy minél kevesebb legyen a súrlódás a pécsi tömegközlekedés résztvevői között, végső soron az, hogy minél többen és minél elégedettebben utazzanak a városi buszokon.

 

Ennek eléréséhez a program résztvevői szerint fontos, hogy a utasok minél több információval bírjanak a buszvezetők munkájáról, az utóbbiak pedig nagyobb megértéssel forduljanak az előbbiek felé. Nem elhanyagolható, hogy milyen a járműpark, de talán ennél is fontosabb, hogy milyen rendszerben, milyen hálózatban és menetrenddel használhatják őket az itt élők. Az pedig, hogy most végre a pécsieket is megkérdezik erről, hatalmas előrelépés a problémák társadalmasításában.

hirdetés

 

- Több, mint egy éve működik a fonódó hálózat - mondta Hofekker Ferenc, a pécsi Független Demokratikus Szakszervezet elnöke, a NET ötletgazdája. - Sokan sokféleképpen magyarázták már, hogy miért jó úgy, ahogy van, csak egy valamit mulasztott el eddig mindenki: megkérdezni a pécsieket arról, hogy mit szólnak hozzá. Mi most megtesszük.

 

A pécsiek véleményüket a Nézzünk Együtt a Tükörbe program Facebook-oldalán mondhatják el, megírhatják e-mailben, vagy személyesen is véleményt formálhatnak a NET következő héten induló fórumsorozatán.

 

A NET a tervek szerint városrészenként vitatná meg a fonódó hálózattal kapcsolatos problémákat, elsőként a kertvárosiak kapnak lehetőséget, hogy véleményt formáljanak.

 

- A buszsofőrök már meglévő tapasztalatait és a lakossági jelzéseket összegezve a tömegközlekedési társaság és a város vezetéséhez fordulunk - mondta Hofekker Ferenc. - Őszintén reméljük, hogy közösen jobbá tehetjük a pécsi tömegközlekedést.

 

Forrás: S-Berry

Kapcsolódó cikkek

adomany1-szemem-fenye-1375626702.jpgAz ingyenesen igénybe vehető pécsi gyermekhospice ház működését adományok értékesítésével is biztosítja a Szemem Fénye Alapítvány. Adománygyűjtő járatuk augusztus 8-án a Veszprém megyei Halimbára megy. Örömmel fogadják ezen a napon a Pécs-Siófok-Veszprém-Ajka-Halimba útvonal mentén élők felajánlásait is.

harapofogo-1373722839.jpg

Alaposan felszerelkezve találták azt a pécsi férfi a rendőrök, aki rézlemezeket próbált ellopni egy épületről. R. Balázs ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Bor és Gasztronómia Kiváló Európai Képviselője címet adományozta az  Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége (CEUCO) Pécs városának. A díjat a CEUCO Pécsett szervezett 11. kongresszusán vette át Páva Zsolt, Pécs polgármestere.