Folytatódik P. László pere- újabb érdekes fordulatok

2013. március 18., hétfő 14:39

 

20130218-bandy-kata-gyilkosanak-pere-a12-1363614110.jpgFolytatódott a pécsi rendőrpszichológus lány meggyilkolásával vádolt P. László pere a Pécsi Törvényszéken.

Újabb tanúk és igazságügyi szakértők meghallgatásával valamint a térfigyelő kamerák felvételeinek megtekintésével folytatódott a bizonyítási eljárás a Pécsi Törvényszéken. Először a holttestet megtaláló gyerekek vallomásait olvasták fel,mivel őket-a gyermekvédelmi törvényeknek megfelelően- nem a tárgyalóteremben hallgatták ki. 

 

"A bokorban bújtunk el, ott volt a lány. Egy helyre bújtunk, nem mentünk hozzá nagyon közel, a társam megdobta egy kővel, hogy mozog-e. Nem tudtuk, hogy halott. Szóltunk az anyunak, aki szólt a szomszédasszonynak, lementünk megnézni a testet, telefonáltak a rendőröknek"- mesélte az egyik gyerek. A Ledinán bújócskázva találtak rá a testre.

 

 "Odajött egy ember, mondta, hogy ne szóljak senkinek, cigi volt a szájában."-nyilatkozta a harmadik gyerek, aki megunva a játékot, éppen hazafelé tartott, amikor megszólította az ismeretlen férfi.

hirdetés

 

Ezután a bíróság egy fogvatartott levelét idézte. Állítása szerint P. László nem egyedül követte el a gyilkosságot, ám részletes vallomást csak akkor lett volna hajlandó tenni, ha vádalkut kötnek vele és a büntetésvégrehajtási intézetben hallgatnák ki. Ezt azonban a bíróság elutasította.

 

Újra meghallgatták a lány ex vőlegényét is. Erre azért volt szükség,mert P. László vallomásában-melyben azt állította, hogy korábbról ismerte a lányt- mindig Katinak nevezte áldozatát. A vőlegény azonban egyértelműen megerősítette, hogy mindenki, aki ismerte, Katának szólította, mert nem szerette,ha Katinak hívják.

 

Egy elítélt gyermekei találták meg Katát?

 

Tanúként idéztek meg egy fogvatartottat is, aki állítása szerint börtönbe kerülése előtt ismerte meg P. Lászlót, majd a börtönben találkoztak újra.

A sors furcsa fintora, hogy az ő gyermekei voltak azok, akik játék közben megtalálták a holttestet a Ledinán.

Arról is beszélt, hogy a vádlott- nyugtatók hatása alatt -a börtönben elmesélte az egész gyilkosságot.

Vallomásának megkezdése előtt arra kérte a bíróságot, hogy vezessék ki a teremből P. Lászlót és családját, mert mondanivalójának súlyossága miatt saját családját félti.

Története szerint- melyet a vádlott mesélt neki a börtönben- ketten követték el a rablást, de P. László társa megijedt, mikor megtalálták a lány  rendőrigazolványát,ezért megfojtotta.

A vádlott a szembesítéskor az egész történetet hazugságnak nevezte.

 

Szemtanút vásárolt a börtönben?

 

A fogoly szerint P. László egy Audit ajánlott neki azért, hogy vallja azt a bíróságon, hogy látta együtt sétálni Katával. Ezt azonban a 37-es számú tanú elutasította.Tudomása szerint a vádlott másnak is tett ilyen ajánlatot.

 

Szintetikus drog hatása alatt állt?

 

A toxikológus szakértő szerint a bűncselekmény időpontja után egy héttel később vett mintavétel során kiderült, hogy P. szervezetében amfetamin alapú dizájnerdrog volt. A szakértő szerint azonban egy hét után nem lehet megállapítani, hogy a cselekmény időpontjában állt-e kábítószer hatása alatt a vádlott. A szakértő szerint a szintetikus kannabinoidnak négy órás hatása van, 48 óra alatt ürülnek ki, az alkohol és a szintetikus drogok együttes hatása viszont exponenciálisan növekszik, a kettő együtt nagyon erős. 

 

Cigarettát vett Kata pénzéből?

 

Végül a térfigyelő kamerák felvételeinek megtekintése következett, melyet a vádlott lehajtott fejjel hallgatott végig.

A felvételeken jól látszik Bándy Kata útja a sörözőtől hazafelé, valamint P. László már a gyilkosság után egyedül egy benzinkútnál. A felvételen látszik, hogy cigarettát vásárolt, vallomása szerint a lánytól elvett pénzből.

 

A bizonyítási eljárás ezzel lezárult, ítélethirdetés április 5-én várható.

 

 

Illés Anett

 

 

Kapcsolódó cikkek

szenior-megnyito400-1411586686.jpgPécs, 2014. szeptember 25. - Több mint háromszázan voltak kíváncsiak a pécsi Aktív Időskorért Szenior Akadémia első előadására tegnap délután. A PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karának aulája teljesen megtelt tanulni vágyó idősekkel.

energiatakarekossagi-nap400-1384493159.jpg„KÉK-Zöld Iroda” című Új Széchenyi Terv-projektjének energiahatékonysági kiállítására és családi programjaira várja az érdeklődőket a pécsi önkormányzat, a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület és az Ökováros - Ökorégió Alapítvány és a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.

kormanyablak-uranvaros-mti400-1394889324.jpgA járási hivatalok életében egy újabb mérföldkőhöz érkezett Pécs. Elkészült és megnyitották az új járási kormányablakot Uránvárosban, a Szántó Kovács János utca 1. szám alatt. Itt az ügyfelek szinte valamennyi közigazgatást érintő ügyüket egyetlen „ablaknál” el tudják intézni. A Nagy Lajos Király útja 3. alatt ezzel egy időben megszűnik a szolgáltatás - írja a PécsMa.hu hírportál.