Folytatódik a csapadékvíz-elvezetés korszerűsítése

2016. december 22., csütörtök 08:00

Pécs, 2016. december 22. - Csaknem 800 millió forintból korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetést Pécsett; a projekt támogatási szerződését a napokban írták alá - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata szerdán az MTI-vel.

A fejlesztés céljáról azt írták: annak megvalósításával a város - a 6-os úttól a vasútig terjedő legmélyebb pontján - az évtizedek óta fennálló csapadék-vízelvezetési probléma megoldódik. A belváros és Uránváros között 2018 nyaráig megvalósuló projekt során 2950 folyóméter hosszúságú szakaszt modernizálnak.

hirdetés

 

A fejlesztések fő vonalát jelentő Ipar utca, Vasút utca Indóház tér, Mártírok útja és Veress Endre utca szakaszon a nagy kapacitású csapadékvíz-főgyűjtők és -elvezetők építését tervezik - derült ki a közleményből. Az összefoglaló szerint kiemelten fontos a vizek helyben tartása, ezért a tározók építésének lehetőségét is megvizsgálják.

 

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. pályázata 756 millió forintos támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból - idézte a közlemény Őri Lászlót (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármesterét, aki emlékeztetett arra is, hogy a megyeszékhely tavaly félmilliárd forint értékben fejlesztette csapadékvíz-elvezető rendszerét.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

2013. június 20., csütörtök - Jogerősen helybenhagyta a Pécsi Törvényszék csütörtökön annak a buszvezetőnek felmentését, akit azzal vádoltak, hogy 2008-ban Pécsen az általa vezetett busszal a megállóba felhajtva egy gyalogos halálát okozta.

fel-toro-vajszlo-bufe-kepzes400-1434891236.jpgVajszló, 2015. június 22. - A Baranya Uniós Felzárkózásáért Egyesület a Sellyéhez közeli településen valósította meg 24 hónapos „Fel-Törő” elnevezésű TÁMOP-projektjét az Európai Unió támogatásával.

nemzeti-osszetartozas-pecs-mti-1379103762.jpgPécs, 2013. szeptember 13. - A külhoni magyar közösségek megmaradásának, kapcsolattartásának elősegítésére alakult Határon Túli Magyarságért Alapítvány tevékenységével ismerkedett az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottsága pénteken.