Folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán

2014. augusztus 3., vasárnap 17:48

Pécs, 2014. augusztus 3. - A baranyai megyeszékhelyen 14:35-kor hirtelen lezúdult csapadék okozta károk elhárítása céljából a megyei katasztrófavédelem a partner szervezetekkel közösen folyamatos beavatkozásokat végez - értesítette portálunkat 17:18-kor a megyei katasztrófavédelmi szóvivő helyettese.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a tömegesen érkező segélyhívások és a bekövetkezett események miatt a műveletirányítást megerősítette és a részleges operatív törzset összehívta, amely 15 órakor megkezdte működését - derül ki a sajtóközleményből.

hirdetés

 

A megyei katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó-parancsnokságai Pécsen folyamatosan beavatkozásokat végeznek. Jelenleg a Városi Műjégpálya ammóniatartálya, a Honvéd Kórház áramellátásának megóvása, valamint egyéb helyszíneken az útlezárást okozó vízfolyások (például: Cserkút, Magyarürögi út) megszüntetése céljából az egységek a partner szervezetekkel szivattyúznak, valamint az útzárakat okozó fák és faágak eltakarítása folyik.

 

Eddig összesen 71 segélyhívás érkezett.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kapcsolódó cikkek

balra-a-normal-uzemallapot-jobbra-a-8m-magasan-elontott-szivattyuter400-1407189234.jpgPécs, 2014. augusztus 5. - Megerősített csapatokkal, éjjel is dolgoztak a Tettye Forrásház szakemberei a vasárnapi felhőszakadás okozta üzemzavarok és károk elhárításán. A szolgáltató öt létesítményében, köztük több víztározónál villámcsapás okozott gondot. A Megyeri úti szennyvízátemelőnél az esővíz terhelte túl a rendszert. Emellett éjszaka is szivattyúzták az elöntött alagsorokat, pincéket.

Pécs, 2016. április 21. - Városszerte számos helyen javították az útburkolatot az elmúlt hetekben a Tettye Forrásház Zrt. megbízásából. A napokban újabb nyolc útszakasz kap új aszfaltburkolatot, ezzel jövő héten lezárul a téli hibák utáni végleges úthelyreállítás, amely minden esetben az út kezelőjének előírásai és elvárásai szerint zajlik.

poszt-1370267892.jpg

A korábbi évekhez hasonlóan elsöprő népszerűségnek örvend a POSZT. A jegyek döntő része elfogyott, a verseny- és a kiemelt off-programok közül már csak néhányra kaphatók belépők. Országszerte nagy az érdeklődés az előadások iránt.