Földrengés Versend térségében, nincsenek károk

2013. december 1., vasárnap 11:15

Pécs, 2013. december 1. - Kisebb földrengés volt Baranya megyében vasárnap reggel, a földmozgás nem okozott károkat - tájékoztatta a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

A földrengés 7 óra 4 perckor történt, a szeizmológiai obszervatórium a korábbi tájékoztatást pontosítva azt közölte az MTI-vel, hogy a Versend térségében keletkezett földmozgás a Richter-skála szerint 3,2-as erősségű volt. Epicentruma az intézmény honlapján látható térkép szerint Máriakéménd közelében volt.

hirdetés

 

Az obszervarórium tájékoztatása szerint a földrengést a lakosság érezte.

 

Kasza Anett, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közleményében azt írta, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóság ügyelete Versendről, Szellőről, Szederkényből, Babarcról és Belvárdgyuláról kapott bejelentést, miszerint az emberek tíz másodpercig tartó rezgést észleltek.

 

A szóvivő később azt közölte az MTI-vel, hogy telefonon beszéltek az érintett települések vezetőivel, akik azt mondták, hogy a földmozgás nem okozott károkat.

 

Forrás: MTI

 

Az MTA Szeizmológiai Obszervatóriuma Facebook-oldalán arra kéri a rengést érzékelőket, segítsék a kutatók munkáját azzal, hogy kitöltik kérdőívüket a www.szeizmologia.hu/index.php/hu/foldrengesikerdoiv2 oldalon.

Kapcsolódó cikkek

erdojarasi-tilalom-szokott-farkas-miatt400-1446391082.jpgPécs, 2015. november 1. - Nem keresik tovább a pécsi állatkertből megszökött farkast - mondta az intézmény igazgatója az MTI érdeklődésére. Szatyor Miklós indoklása szerint az állat megtalálására és befogására szombat délelőttől vasárnap reggelig tartó erőfeszítések eredménytelenek voltak, s mivel nem tudják, hogy a ragadozó hol lehet, nem látják értelmét a kutatás folytatásának.

amalgam-automodell400-1481975054.jpg

Pécs, 2016. december 17. - Átadták az autógyárak és igényes gyűjtők számára különböző méretarányú, precíz autómaketteket gyártó Amalgam Fine Model Cars mintegy százmillió forintos beruházással kialakított új pécsi gyártóüzemét pénteken.

tettye-fh-rekonstrukciok-2014-400a-1399038356.jpgPécs, 2014. május 3. - Újabb pályázati forrásokhoz jutott a baranyai megyeszékhely. Idén így 800 millió forinttal többet fordíthatnak a meglévő víziközmű-rendszer felújítására, fejlesztésére. Összesen 1,135 milliárd forintból korszerűsíti a hálózatot és a létesítményeket a Tettye Forrásház. Hamarosan városszerte indulnak a munkálatok.