Földön, levegőben - Pécs-Pogány Repülőtéri Nyílt Nap, augusztus 23.

2014. augusztus 19., kedd 12:21

repter-nyilt-nap-1408443844.jpg

A kifutópályán, az irányítótoronyban és a levegőben zajlanak majd augusztus 23-án a Pécs-Pogány Repülőtéri Nyílt nap ingyenes programjai, ahol déli 12 órától a látogatóknak lehetősége lesz a reptér kulisszái mögé pillantani és egy kis ízelítőt kapni a repülés világából, a repülőtér életéből. 

Déltől 6 óráig a repüléssel, a légi irányítással, a repüléshez kapcsolható érdekességekkel ismerkedhetnek az érdeklődők. Lesznek helikopteres, repülős légi bemutatók, de a repülőtérhez közvetlenül, vagy közvetve kapcsolódó más programok is. A repülőtéren állomásozó tűzoltóautó is megtekinthető, Budaörsről pedig érkezik pár órára egy rendőrhelikopter is, sőt rendőrmotorosok és rendőrkutyák is bemutatóznak a délután folyamán. Délután 5 órakor egy olyan meglepetésvendég érkezik, aki biztos, hogy az égre szegezi a tekinteteket.

hirdetés


Délután 6 órától a kifutópálya hosszát tesztelhetik a sportosabbak a 3,8 kilométeres REPTÉR RUN futóverseny keretein belül. Ott lesz alkalma most futni az érdeklődőknek, ahol eddig csak a gépmadár járt, a repülőtér kifutópályáján. A 17 év alatti és feletti korcsoport férfi és női győztesei pedig óriási élménnyel gazdagodhatnak, hisz nyereményük egy-egy két személyes sétarepülés lesz Pécs felett. Sötétedés után, este 8 órakor rajtol a Pécs-Pogány Repülőtéri Éjszakai Félmaraton, ahol a résztvevők Magyarországon most először futhatnak egy repülőtér kifutópályáján éjszakai kivilágításban.


A program ingyenes. A Tüke Busz ingyenes járatokat biztosít a Főpályaudvarról a repülőtérre délután 2 órától minden órában. A nyílt nappal és a 3,8 kilométeres futással kapcsolatosan minden információ megtalálható a repülőtér honlapján, illetve Facebook oldalán. A 3,8km futásra nevezni az [email protected] e-mail címen lehet. Az éjszakai félmaratonnal kapcsolatos információk a www.futapecs.hu oldalon érhetők el. Az augusztus 23-i programmal kapcsolatos további információk: Péter-Domán Zita - 30-598-6820.

Kapcsolódó cikkek

Pécs, 2015. november 1. - Kilőtték a pécsi állatkertből megszökött farkast vasárnap délután - írta a Bama.hu hírportál.

tettye400-1458676293.jpg

Pécs, 2016. március 23. - Március 22-én ünnepeljük a víz világnapját. Az idei nemzetközi akciónap a víz és a munka szoros összefüggését hangsúlyozva arra hívja fel a figyelmet: szinte minden foglalkozás kötődik a vízhez, az elérhető, tiszta ivóvíz pedig munkalehetőségeket teremt. A Tettye Forrásház gyerekek százait megmozgató nyílt napokkal és pályázattal köszöntötte a zöldünnepet.

trauma1-400-1385187998.jpgA Kárpát-medencéből a Szovjetunióba hurcolt magyar és német nemzetiségű kényszermunkások történetét bemutató kiállítás nyílt tegnap a pécsi Nádor Galériában. A Trauma című interaktív tárlat tablók, fotók, hanganyagok, videók, korabeli használati tárgyak, túlélőkkel folytatott beszélgetések révén érzékelteti a „malenkij robot” résztvevőinek szenvedéseit és kiszolgáltatottságát.