Föld napja: színes szombati forgatag a Tettyén

2014. április 21., hétfő 09:00

Pécs, 2013. április 21. - „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” - Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én e szavakkal indított mozgalmat a Föld védelmében. A Föld napja-mozgalom mára az egyik legismertebb környezet- és természetvédelmi megmozdulás világszerte, ezernél több szervezet vesz részt benne.

Már évek óta hagyomány, hogy Pécsett ilyenkor a Tettyén színes forgatag vár mindenkit a Föld napja alapeszméje szellemében - idén április 26-án, szombaton 10-től 15 óráig.

 

A házigazdák a hagyományoknak megfelelően a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, valamint pécsi és Pécs környéki szolgáltatók, civil szervezetek lesznek. A programok középpontjában a környezettudatos életmód népszerűsítése áll, a „zöldköznapok” jegyében.

hirdetés

 

Játékos formában ismerkedhetünk a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, a hulladékhasznosítás lehetőségeivel. Megtudhatjuk, miért fontos takarékoskodni az energiával – nem csak a pénztárcánk, hanem a természeti értékek védelme miatt is. A gyerekek vidám kézműves foglalkozásokon, természetes alapanyagokból készíthetnek játékokat és használati tárgyakat. A természetvédelem gyakorlati munkáit is megismerhetjük, például a madárgondozás teendőit.

 

A programon való részvétel ingyenes. A Föld napja üzenetének jegyében a szervezők kérik az rendezvényre érkezőket, hogy a tömegközlekedést vegyék igénybe (33-as autóbuszjárat a Főpályaudvar és a Tettye tér között, melynek menetrendjét itt találja).

További részletekért kattintson a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság honlapjára vagy az esemény facebook-oldalára.

Kapcsolódó cikkek

pecs-pogany-repuloter400-1420123312.jpgPécs-Pogány, 2015. január 2. - A repülőgép- és az autógyártás fejlődésének történetét mutatja be az a modellekből álló kiállítás, amely januárban nyílik a Pécs-Pogány repülőtéren.

Pécs, 2015. március 24. - Megkezdődött a Pannon Hőerőmű Zrt. tavaly decemberben újranyitott pécs-vasasi bányájában kitermelt szén értékesítése. A társaság közölte: 5 évre évi 15 ezer tonna szén termelésére kaptak engedélyt, amely a környezet jelentős átalakítása, illetve a por- és zajterhelés növelése nélkül megvalósítható.

a-tettye-leolvasoi-igazoljak-magukat400-1464234861.jpg

Pécs, 2016. május 26. - Fokozott óvatosságra int a Tettye Forrásház Zrt., a napokban több utcában is a vízszolgáltatóra hivatkozva próbáltak ismeretlenek bejutni a lakásokba. A bejelentések szerint egyik helyen sem jártak sikerrel az álmunkások, akik gyakran képtelen történetekkel állnak elő.