Fogyasztóbarát Település lett Pécs

2014. szeptember 18., csütörtök 16:14

fogyasztobarat-dij-2-1411049968.jpg

Fogyasztóbarát Település címet vett át Páva Zsolt Koszorús Lászlótól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárától.

A címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azon települések intézkedéseit kívánja értékelni, melyek hozzájárulnak a fogyasztóbarát szemlélet általánossá válásához, valamint a fogyasztók helyzetének javításához

Pécs vezetése elkötelezett abban a kérdésben, hogy a város ne csak egy élhető hely legyen, hanem olyan közösség, ahol akár a turisták, akár a várospolgárok joggal bízhatnak az elérhető szolgáltatások, az itt megvásárolható, itt előállított árucikkek, termékek kiváló minőségében.

hirdetés

 

Páva Zsolt polgármester a díj kapcsán elmondta:


"Sokat tettünk az elmúlt időszakban azért, hogy támogassuk a helyi vállalkozásokat és a helyi gazdaságot. De számos teendőnk van még.  Ez a díj is megerősít abban, hogy minden olyan terméket, ami helyben, helyi munkaerő által, helyi alapanyagokból is előállítható, vagy megtermelhető, azt itt Pécsett állítsuk elő! Arra törekszem, hogy a pénz helyben maradjon, ne vándoroljon ki Pécsről, állandó körforgásban maradjon a városon belül."

 

Koszorús László, a fogyasztóvédelemért felelős államtitkár hangsúlyozta:


"Pécs városa évek óta fogyasztóbarát település, ez a díj ezt ismeri el. Koszorús László kiemelte: a díj országos példák alapján befektetés-ösztönző, hiszen jelzi, hogy Pécsett a lakosság igényes a szolgáltatások tekintetében, a minőséget kedveli."

 

Pécs az első nagyváros, amely megkapta az elismerést.

Kapcsolódó cikkek

feketeszen400-1461441805.jpg

Szekszárd, 2016. április 25. - A szénbányászatra alapozott iparfejlesztést terveznek a Kelet-Mecsekben a térség önkormányzatai, a szénvegyészeti program egymilliárd eurós beruházást igényelne.

Pécs, 2016. augusztus 20. - A Tettye Forrásház Zrt. szakemberei a Jurisics Miklós utcában folytatják az ivóvízhálózat rekonstrukcióját. A korszerűsítési munkát - amelynek összértéke meghaladja a 20 millió forintot - augusztus 22-én kezdik meg.

kep-064-1362502535.jpg

Az Új Széchenyi terv keretében elnyert pályázatnak hála 900 megváltozott munkaképességű ember képzése valósul meg. A képzés megnyitója egy szórakoztató rendezvény volt a Bóbita Bábszínházban.