Figyelem! Álellenőrök próbálnak értékesíteni

2013. augusztus 22., csütörtök 17:40

katvedigazolvany400-1377186156.jpgTöbb lakossági bejelentés érkezett, hogy magukat a katasztrófavédelem munkatársainak álcázó személyek járják Mohács utcáit. A tűzvédelmi készülékeket ellenőrző „szakemberek” hivatalos papírok nélkül, az egyenruhához hasonló civil ruhában próbáltak tűzoltó készülékeket eladni. Nyakukban katasztrófavédelem feliratú igazolványnak tűnő papír van.

Az álellenőrök jogosulatlan ellenőrzéseket végeznek Mohácson és környékén a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében. Az illetők az anyagi haszonszerzés reményében már több cégnél is „szerencsét próbáltak”, visszaélve a katasztrófavédelem nevével.

 

A csalók több esetben is az üzletvezetővel kívántak beszélni, ellenőrizni szerették volna a tűzvédelmi készülékeket az üzletben. Az álcázott ellenőrök minden esetben új készülékeket próbáltak meg készpénzért eladni a boltokban, több esetben ez sikerült is nekik. Az álruhások minden esetben azzal hitegették az üzletek eladóit, hogy ha új készüléket vásárolnak, elkerülhetik a tűzvédelmi bírságot.

hirdetés

 

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a katasztrófavédelmi szakemberek a helyszíni ellenőrzések során soha nem kérnek készpénzt. Amennyiben tűzvédelmi bírságot szabnak ki a valódi ellenőrök, arról hivatalos úton, határozatban értesítik az ügyfelet.

 

A katasztrófavédelem kéri az eladókat, az üzletvezetőket és a lakosságot, hogy amennyiben ellenőrökkel találkoznak, minden esetben kérjék a hatóság képviselőit, hogy mutassák meg a szolgálati igazolványukat. Amennyiben kétségük merül fel az ellenőrök valódisága felől, minden esetben hívják a 107-es segélyhívó telefonszámot. Ha van rá lehetőségük, az elkövetők beazonosítása érdekében jegyezzék fel a csalók ismertetőjeleit, illetve az álruhások gépjárművének rendszámát!

 

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság feljelentést tett az ügyben - tájékoztatta portálunkat Kasza Anett megyei szóvivő.

 

Első képünkön a katasztrófavédelem szakembereinek azonosító okmánya, a másodikon öltözete és jelvénye látható. Képeink és hírünk forrása: BMKI.

 

katved-ruha-jelveny-1377186472.jpg

Kapcsolódó cikkek

pecs-negytornyu-templom-1355135717.jpgVádat emelt a Pécsi Egyházmegye volt vagyonkezelője ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, adócsalás, különösen nagy vagyoni hátrány okozó hűtlen kezelés és a számvitel rendjének megsértése miatt a Somogy Megyei Főügyészség.

Bár a hvg.hu oldalon megjelent statisztika szerint Pécs csak a 13. helyen áll a közbiztonságot minősítő ranglistán, mégsem dőlhetünk hátra, mondván: nálunk minden rendben van. Sőt, senki nem nyugodott meg attól, hogy vannak Pécsnél rosszabb közbiztonsággal rendelkező megyeszékhelyek.

beremend-legifoto400-1470569720.jpg

Beremend, 2016. augusztus 8. - A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) a környezetkímélő cementgyártás bemutatására idén is nyílt napokat szervez. A Beremendi Cementgyárban szeptember 27-én kerül megrendezésre az esemény, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes és szórakoztató programot kínál.