Fiatalok EUrópában tanulmányi verseny 2014-15

2014. szeptember 4., csütörtök 06:00

Pécs, 2014. szeptember 4. - Negyedik alkalommal rendezik meg a Fiatalok EUrópában tanulmányi versenyt a horvátországi, Baranya-, Somogy- és Tolna megyei fiatalok számára.

A Sopianae Ifjúsági Egyesület és a nemzetközi Europe Direct hálózat Baranya Megyei Európai Információs Pontja már negyedik alkalommal hirdet tanulmányi versenyt Fiatalok EUrópában elnevezéssel a Magyarországon Baranya-, Tolna- és Somogy megyei, továbbá horvátországi 7–12. osztályos általános- és középiskolások számára.

hirdetés

 

A versenyre két kategóriában (I. kategória: 7-8-9. osztály; II. kategória: 10-11-12. osztály), 3 fős csapatban lehet nevezni. A megmérettetés 4+1 fordulóból áll. Az első 4 forduló során a csapatoknak egy-egy 30 kérdésből álló tesztsort kell kitölteniük, amit a verseny honlapján, a www.fiatalokeuropaban.eu-on tehetnek meg. döntőbe korcsoportonként a legjobb öt csapatot hívjuk meg. A verseny abszolút győztesének fődíja kirándulás Ausztriába.

 

A verseny fővédnöke Nagy Csaba Pécs MJV alpolgármestere, szakmai partnerei az Európai Parlament és az Európai Bizottság magyarországi képviseletei.

 

A versenyről részletes információ a www.fiatalokeuropaban.eu oldalon található, illetve az [email protected] címen kérhető.

 

Forrás: Sopianae Ifjúsági Egyesület / MTI Országos Sajtószolgálat (OS)

Kapcsolódó cikkek

fank-1359371245.jpg

Január 28 és február 3 között várják a véradókat Baranya több pontján. A lelkes donorokat február elsején a farsangi időszakra tekintettel fánkkal vendégelik meg. Személyigazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya most is szükséges.

Pécs, 2013. április 21. - „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” - Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató 1970. április 22-én e szavakkal indított mozgalmat a Föld védelmében. A Föld napja-mozgalom mára az egyik legismertebb környezet- és természetvédelmi megmozdulás világszerte, ezernél több szervezet vesz részt benne.

szureti-felvonulas-1411844076.jpg

Ragaszkodjunk a hagyományokhoz! A jól bevált szüreti recept idén is Villányba csábít, hogy a tekergőző pincesorok között találjunk kedvenc borainkra, na és persze egymásra. A szervezők minden eddiginél nagyobb számú borászkiállítót ígérnek október első hétvégéjén, és, hogy a mulatozásnak semmi ne szabjon gátat, gondoltak a közlekedésre is. Íme a programok.