Félmilliárdból fejlesztik a mohácsi termálfürdőt

2014. május 14., szerda 06:00

Pécs, 2014. május 14. - Bővíti szolgáltatásait a mohácsi termálfürdő. A jövő év elejéig tartó beruházásra 492 millió forintot költenek - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

A közlemény szerint a fele részben európai uniós pályázati forrásból finanszírozott munkálatok keretében a minősített gyógyvizű fürdő területén sportmedence épül a hozzá tartozó zuhanyzóval és megújul a régi strand kétszintes öltözőépülete, utóbbiban edzőterem, szertár, akadálymentes vizes helyiség, kávézó-büfé, a tetején pedig napkollektorok kapnak helyet.

hirdetés

 

A vendégek szórakoztatását a meglévő élményelemek mellett új családi csúszda és egy úgynevezett kehelycsúszda, továbbá szenior játszótér szolgálja majd, emellett lehetőség lesz a Mohácsi Kórház szakemberei által nyújtott szolgáltatások igénybevételére is.

 

A mohácsi fedett termálfürdő 2007-ben nyílt meg a régi, elavult, szezonálisan működő strand kiváltására, s öt évvel később szabadtéri medencerendszerrel bővült. Üzemeltetését részben termálhővel és az elfolyó vizek hulladékhőinek újrahasznosításával, hőszivattyúzással biztosítják.

 

A kikapcsolódási és többféle sportolási lehetőséget biztosító létesítménynek 2012-ben 65 ezer, tavaly 69 ezer látogatója volt.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

tf400-1391057676.jpgMintegy négyszáz millió forint összegű európai uniós és állami támogatást nyert Pécs a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. és a Pécsi Vízmű üzemeltetése alatt a városi víziközmű-vagyonon megvalósított beruházásokhoz. A Környezet és Energia Operatív Programok (KEOP) konstrukció keretében, a 2007-2013-as európai uniós fejlesztési ciklusban zajló, jelentős fejlesztések a város teljes vízellátó rendszerének biztonságára hatással voltak, emellett a szennyvíztisztítás, szennyvíziszap-kezelés korszerűsítését segítették elő.

dienes2-400-1423687487.jpgPécs, 2015. február 12. - Kevés nagyobb kihívás van a pedagógiában, mint szerethetővé, játékossá tenni a matematika oktatását. Dienes Zoltán erre tette fel az életét, játékai világszerte gyermekek millióinak okoztak örömet a fáradtságot tanulás helyett. Hagyatékába és életébe most matematikatanárok pillanthattak bele a PTE felnőttképzési karán.

babine-pecs-20130814-1376847174.jpgA megyében dolgozó védőnőknek, a társhatóságoknak és a védőnői ellátást fenntartó önkormányzatoknak tartott szakmai tájékoztatót a Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsen. Az augusztus 14-i rendezvényt Bábiné Szottfried Gabriella, a védőnői hálózat megújításáért felelős miniszteri biztos országjárásának egyik állomásaként rendezték meg.