Félmilliárd a távhőrendszer korszerűsítésére

2015. szeptember 30., szerda 06:00

Pécs, 2015. szeptember 30. - Korszerűbb lett és bővült a város távhőrendszere annak a mintegy 569 millió forintos beruházásnak köszönhetően, amelyet a napokban fejezett be a Pétáv.

A társaság az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: az Új Széchenyi Terv pályázatán nyert 253,52 millió forintból, valamint 315 millió forint önerő támogatásból finanszírozott projekt keretében tíz, összesen két kilométer hosszú elavult vezetékszakaszt cseréltek le korszerű, előre szigetelt vezetékekre. A fejlesztés eredményeként kevesebb lesz az üzemzavar és csökken a hőveszteség.

hirdetés

 

Vida János, a társaság ügyvezetője korábban az MTI-nek azt mondta, hogy a cég a beruházással évente mintegy 40 millió forint megtakarítást érhet el.

 

A társaság közleményében kitért arra, hogy a kivitelezés része volt az Ércbányász lakótelep csatlakoztatása a távhőhálózathoz. Ennek eredményeként újabb 92 lakásban élvezhetik a távhő előnyeit, az ottani korszerűtlen gáz-fűtőberendezések kiváltása pedig hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

 

Az 51 százalékban a pécsi önkormányzat és 49 százalékban a Pannon Hőerőmű tulajdonában lévő, tavaly 6 milliárd árbevételt elérő, mintegy 180 dolgozót foglalkoztató Pétáv Kft. több mint 31 ezer lakást és mintegy 450 intézményt, gazdasági szervezetet lát el hőenergiával.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Mohács-Pécs, 2016. december 4. - Várhatóan 2018 első felében kezdődik a mintegy ötmilliárd forintos beruházással Mohácson felépülő új kereskedelmi kikötő kivitelezése - tájékoztatta az MTI-t a Duna-parti város polgármestere.

Pécs, 2016. október 22. - Képregényben dolgozták fel az 1956-os forradalom pécsi eseményeinek legfontosabb történetét, a Mecseki Láthatatlanok néven ismert szabadságharcos csoport históriáját - közölte a pécsi önkormányzat az MTI-vel.

zsolnaip-1358250229.jpg

180 millió forint a részvényekért, és 500 milliós tőkeinjekció a gyárnak - ezt ígéri Bachar Najari szír vállalkozó Pécsnek. A közgyűlés csütörtökön valószínűleg megszavazza, hogy elfogadja a pályzatnyertes ajánlatot. Ha így lesz, a Zsolnay gyár ezentúl az arab és a svájci piac részére fog gyártani.