Enyhítették a mohácsi polgármesterre támadó képviselő büntetését

2013. október 10., csütörtök 22:25

Pécs, 2013. október 10. - Jogerősen enyhítette a Pécsi Törvényszék a Mohács polgármesterét bántalmazó helyi önkormányzati képviselő büntetését. A bíróság a vádlott egy év felfüggesztett börtönbüntetését hat hónapra, annak próbaidejét két és fél évről egy évre mérsékelte.

A volt jobbikos, jelenleg független Polgár Károly egy 2011. április végi képviselő-testületi ülés szünetében hátulról támadt rá Szekó Józsefre. Az országgyűlési képviselőként is dolgozó fideszes politikust először tarkón vágta, majd amikor a férfi ettől a falnak esett és földre került, többször megütötte és megrúgta. Szekó József több könnyű sérülést szenvedett, támadóját a rendőrség napokra őrizetbe vette.
   

hirdetés

Az incidens közvetlen előzménye az volt, hogy Polgár Károly az ülés szünetében egy tükröt és egy iratköteget helyezett a polgármester asztalára, azokat Szekó József visszavitte neki, majd elindult a helyére. A képviselő szidalmazni kezdte a tőle távozó polgármestert, aki erre megfordult, megfogta Polgár Károly nyakkendőjét, majd ismét elindult az asztala felé. A támadás ezután érte, hátulról.
   

A Kiss László vezetésével ítélkező törvényszéki tanács megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Pécsi Járásbíróság határozatát és Polgár Károlyt hivatalos személy elleni erőszak és testi sértés miatt marasztalta el. A vádlott egy év felfüggesztett börtönbüntetését ugyanakkor hat hónapra, annak próbaidejét két és fél évről egy évre mérsékelte, mert nagyobb nyomatékkal vette figyelembe büntetlen előéletét, s enyhítő körülményként értékelte, hogy a polgármester "szükségtelenül" megfogta támadója nyakkendőjét.
   

Ahogy a járásbíróság, úgy a törvényszék sem fogadta el Polgár Károlynak azt a védekezését, hogy jogos védelmi helyzetben volt, mert - állítása szerint - a polgármester megrántotta a nyakkendőjét, a torkának esett és mellkason ütötte őt.
   

Az első- és másodfokú bíróság szerint ezt a tanúvallomások nem igazolták, Polgár Károly nem egy ellene irányuló jogtalan támadást hárított el, hanem olyan helyzetben támadt a polgármesterre, amikor ő képtelen volt a védekezésre.

 

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

zooterv400-1398746324.jpgPécs, 2014. április 29. - A május elsejével kezdődő hosszúhétvégén BúcsúZOO nevű rendezvényével várja utoljára vendégeit jelenlegi formájában a pécsi állatkert.

Pécs, 2016. április 21. - Városszerte számos helyen javították az útburkolatot az elmúlt hetekben a Tettye Forrásház Zrt. megbízásából. A napokban újabb nyolc útszakasz kap új aszfaltburkolatot, ezzel jövő héten lezárul a téli hibák utáni végleges úthelyreállítás, amely minden esetben az út kezelőjének előírásai és elvárásai szerint zajlik.

Pécs, 2014. október 10. - Hetven kisebb utcát újítanak fel Pécsen harminc kilométer hosszan a több mint húsz esztendeje lakatlanul álló magasház bontásakor keletkező törmelékből - jelentette be tegnap Páva Zsolt polgármester.