„Előttünk a fáklyás menet”: ingyenes POSZT-séták

2016. június 9., csütörtök 06:05

faklya400-1465445128.jpg

Pécs, 2016. június 9. - Ismerje meg Pécs belvárosát a középkori hangulatot idéző fáklyás városnézéssel! A POSZT előadásait követően romantikus nyár esti sétára várja a kalandvágyó érdeklődőket az Irány Pécs Turisztikai Nonprofit Kft., amelynek keretében kivételes módon ismerkedhetnek meg a pécsi belvárossal az érdeklődők. Az esti városnézésen a részvétel ingyenes.

A városnézés során fáklyafénynél tekinthetik meg a Széchenyi tér főbb nevezetességeit, a Színház teret és a pécsi sétáló utca legjelentősebb épületeit. A Búza téren átkelve a Tudásközpont és a fényárban úszó Kodály Központ érintésével a Major utcán keresztül érkeznek majd a résztvevők a Zsolnay Kulturális Negyedbe, ahol a POSZT Fesztivál hajnalig tartó színes forgataga várja őket.

hirdetés

 

A séta útvonala

 

Széchenyi tér – Perczel utca – Színház tér (Nemzeti Színház épülete)– Király utca – Búza tér – Breuer Marcell sétány (Kodály Központ) – Zsolnay Vilmos u. – Major utca – Zsolnay Kulturális Negyed

 

A séták időpontjai

 

2016.06.09.

2016.06.10.
2016.06.16.

 

Indulás: 21.00 órakor a Tourinform iroda elől

Érkezés: 22.30 órakor a Zsolnay Kulturális Negyedbe

 

Az ingyenes fáklyás városnézés korlátozott férőhelyei miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az indulások napján 19 óráig fogadnak el a szervezők.

 

Jelentkezni, a részletekről érdeklődni a [email protected] email címen illetve a 06/ 72 213-315, vagy a 06/ 72 511-232-es telefonszámokon lehet, illetve személyesen a Tourinform Széchenyi téri irodájában lehet.

 

Forrás: Irány Pécs Nonprofit Kft.

Kapcsolódó cikkek

Beremend, 2016. szeptember 30. - A Duna-Dráva Cement Kft. által létrehozott Zöld Megoldás-pályázat keretében közösségi herbárium és oktatóközpont, valamint környezettudatos nevelésre és pihenésre alkalmas park valósult meg a településeken. A Palkonyai Önkormányzat herbáriumában a természetben megtalálható gyógy- és fűszernövényeket mutatja be, míg a villányi Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium megújult kertje a közösségi programokat szolgálja.

Pécs a Nemzeti Tanévnyitó helyszíne

Idén Pécs városa ad helyszínt a Nemzeti Tanévnyitónak. A korábbi két ünnepséget elemezve próbáljuk kideríteni, mire is számíthatunk.

kiskutyát buszra vinni veszélyes

A kiskutyán szakadt el a cérna az ideges ellenőrnőnél. A jövőben pszichológiai vizsgálattal előznék meg a fenékbe rugdosáshoz hasonló eseteket.